Σεμινάριο Flamenco με τη Τζέσικα Καϊμπαλή στο PLAYGROUND for the arts

Η χορεύτρια και δασκάλα χορού Τζέσικα Καϊμπάλη, έρχεται στο PLAYGROUND for the arts για ένα 4ήμερο εντατικό σεμινάριο flamenco 3 – 6 Ιανουαρίου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τεχνική ποδιών σε μονούς, διπλούς και τριπλούς ρυθμούς καθώς και μικρά κομμάτια ποδιών τύπου escobilla, τεχνική στροφών, και μαρκαρίσματα πιο περίπλοκα με ρεμάτε από διάφορα palos.

Επίσης, περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμό μέσω διαφόρων παιχνιδιών - τεχνικών ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση του compas μέσω αυθόρμητων οργανικών κινήσεων και γενικότερα στο να είμαστε πιο ευαίσθητοι στον ήχο και την μουσική, τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από την μουσική πως μεταφράζονται στο σώμα μας. Δίνεται σημασία στην αναπνοή και εξετάζεται το πόσο επηρεάζει την κίνηση, την ροή και την έκφραση του προσώπου και του σώματος γενικά (εισπνοή – εκπνοή). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια μικρή χορογραφία με μαντόν.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο λειτουργίας του σώματος, τα δυνατά και αδύνατα σημεία του, και με αυτά τα δεδομένα να εκφραστεί χορευτικά, στο μέγιστο που φτάνει ο καθένας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες δασκάλους, χορευτές-τριες και μαθητές φλαμένκο, όλων των επιπέδων.

Για τη Τζέσικα Καϊμπαλή

Η Τζέσικα ΚαΪμπαλή γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε με κλασικό μπαλέτο στην ηλικία των 5 χρονών και συνέχισε για 7 χρόνια.

Πτυχιούχος της Ανώτατης σχολής Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας Εμπορίας και Διαφήμισης. Κατόπιν ασχολήθηκε με την φωτογραφία ως φωτογράφος έχοντας τελειώσει την Σχολή Φωτογραφίας Focus. Το 2004 παράλληλα με την φωτογραφία έκανε μαθήματα σύγχρονου χορού για 2 χρόνια και το 2006 για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με το φλαμένκο. Έκανε μαθήματα για 3 χρόνια στην σχολή LA ARACHI CALI της Δήμητρας Καραγιάννη, ενώ παράλληλα ασχολιόταν και με το σωματικό θέατρο, στην Ομαδα Ατροπος. Επίσης στην ηλικία των 20 χρονών παρακουλούθησε σεμινάρια θεάτρου στο θέατρο των αλλάγων με δασκάλους απο το εξωτερικό. Το 2008-9 παρακολούθησε σεμινάρια χορού butoh, τα οποία τα ενέταξε στην παράσταση σωματικού θεάτρου που ανέβασε με την Ομάδα Άτροπο το 2009 στην Αθήνα, Μυτιλήνη και Ινδία. Το 2009 ζει στην Μυτιλήνη για ένα χρόνο όπου διδάσκει φλαμένκο στην σχολή Πάραλος. Το 2010 αποφασίζει να αφήσει το Θέατρο και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο φλαμένκο, έτσι και αποφασίζει να πάει στην Σεβίλλη της Ισπανίας όπου και ζει εκεί μέχρι σήμερα. Έχει φοιτήσει πλάι σε διάφορους δασκάλους, της σχολής Manuel Betanzos, Alicia Marquez, Juan de los Reyes, Torombo, Andrés Marin, Flamenco Abierto, Flamenco Danza της Ursula και Tamara Lopez, έχοντας την Ursula Lopez δάσκαλα της όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα στην Σεβίλλη έκανε επίσης μαθήματα με τους Andrés Peña, Pilar Ogalla, Concha Vargas, Chloé Brulé, Andrés Marin, Rocio Molina, Marco Flores, Juan Carlos Lerida, Belén Maya, Patricia Guerrero και bata de cola με την Ursula Lopez και Yolanda Heredia, manton Manuela Reyes. Από το 2011 χορεύει στην Έλλαδα και Σεβίλλη σε bar, tablaos, teatros,και δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:
Κυριακή 3/1: 13:00-14:30
Δευτέρα 4/1: 16:30-18:00
Τρίτη 5/1: 16:30-18:00
Τετάρτη 6/1: 18:30-20:00

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/627289544079106/

PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός
Αθήνα, 11855
Τηλ: 210 85 44 836
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.playgroundforthearts.com
https://www.facebook.com/PLAYGROUNDforthearts
https://www.youtube.com/channel/UC1fN82S9szKWjWRW821eU3Q
https://plus.google.com/+PLAYGROUNDforthearts

Πρόσβαση

Μετρό: Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»
Λεωφορεία:
Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΣΧΟΛΕΙA»
Γραμμη 813 (Αβέρωφ -Προύσσης) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»
Προαστιακός: Σταθμός «ΡΟΥΦ»