Σεμινάριο flamenco με τον Ιάσονα Δαμιανό στο PLAYGROUND for the arts 1, 4, 8, 11, 15 & 18 Δεκεμβρίου

Ο Ιάσονας Δαμιανός έρχεται στο PLAYGROUND for the arts για ένα αμιγώς χορευτικό, σεμιναριακό πρόγραμμα flamenco. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή 20.00 – 21.30 (μεσαίο επίπεδο) και 21.30 – 23.00 (προχωρημένο επίπεδο), μόνο για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Για τον Ιάσονα Δαμιανό:
Η πρώτη του επαφή με το φλαμένκο έλαβε χωρά στο χορευτικό εργαστήρι Arroyo Nuevo στην Αθήνα. Μετά από τριετή εντατική εκπαίδευση, συμμετέχει σε 2 παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2005-2007), πραγματοποιώντας ένα δυναμικό ξεκίνημα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το 2008, έπειτα από παρότρυνση του δασκάλου που αποτέλεσε το κυριότερο σημείο αναφοράς του, του μαέστρο Andrés Marín, μετακομίζει στην Σεβίλλη όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Εκτός από την τετραετή του σπουδή στην ακαδημία φλαμένκο FLAMENCO ABIERTO, κατέχουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του προσωπικού του στυλ οι: Antonio Canales, Farruquito, Andres Peña, Ursula Lopez, José Valencia και Enrique Soto Sordera (τραγούδι φλαμένκο).

Ιδρυτής της κολεκτίβας Mu.danza Compañia Flamenca, ένα μουσικοχορευτικό σχήμα φλαμένκο που συνεργάστηκε με θεσμούς όπως το Ινστιτούτο Cervántes και πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ. Από αυτά ξεχωρίζουν: Festival “Flamenco en Moscu” στο auditorium MIR (Δεκέμβριος του 2011), ¨Casa de la musica de Moscu¨ (4 εμφανίσεις από το 2011 μέχρι σήμερα), Festival “Encuentros internacionales con el flamenco” στην Πράγα (Ιούνιος 2012), Teatro principal de Andúja, Jaén (Φεβρουάριος 2014).

Ως χορευτής είχε την τιμή να συμμετάσχει στην περιοδεία της Compañia de Flamenco Abierto υπό την διεύθυνση του Αndrés Marín, στο Μαυροβούνιο (Αύγουστος 2011) και στην παράσταση ¨HOMBRE A HOMBRE¨ της εταιρίας παραγωγής FLAMENCOMOTORA που παρουσιάστηκε σε Bilbao, Sevilla και Báza (2012).

Ως ερμηνευτής και σκηνοθέτης συνεργάζεται με την ομάδα Compañia Alba Lucera στο Θέατρο «Cité Bleue»/ Γενεύη (Νοέμβρης 2012), Conciertos al Alba (Αύγουστος 2015), Compañia S.Svelyeva, 3 παραγωγές σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και δέκα πόλεις στην Σιβηρία (2011-2014), Cuarteto del Coral, περιοδεία στην Ελλάδα (Ιούλιος-Αύγουστος 2014).

Ως δάσκαλος, μοιράζεται την χορευτική του εμπειρία με δεκάδες ακαδημίες, πολιτιστικά κέντρα και ομάδες χορού ανά τον κόσμο, συνεχίζοντας καθημερινά την εξέλιξη και την εμβάθυνση του στο φλαμένκο ˙ το είδος που υπηρετεί από κάθε δυνατή θέση.

PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός
Αθήνα, 11855
Τηλ: 210 85 44 836
Βουτσαρά 4-6, Βοτανικός
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://www.playgroundforthearts.com

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/PLAYGROUNDforthearts
Google+: https://plus.google.com/u/0/+PLAYGROUNDforthearts
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1fN82S9szKWjWRW821eU3Q

Πρόσβαση
-Μετρό-
Σταθμός «Κεραμεικός»
-Λεωφορεία-
Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»
-Προαστιακός-
Σταθμός «ΡΟΥΦ»