Η παράσταση αναβάλλεται.

O Fernando Santullo, συνεργάτης των Bajofondo και συνθέτης των μεγάλων τους hits “El Mareo” και “Ya No Duele”, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα, μαζί με το συγκρότημά του, για μια μοναδική συναυλία στο Fuzz Live Music Club, την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Εδώ και περίπου μία δεκαετία, το όνομα των Bajofondo Tango Club έγινε συνώνυμο της έκρηξης του electrotango ιδιώματος, αποτελώντας – μαζί με τους Gotan Project – τη βασική κινητήρια δύναμη μιας συνεχώς εξελισσόμενης σκηνής. Από το 2008 είναι γνωστοί πλέον, απλά, ως Bajofondo, συνδυάζοντας tango με ηλεκτρονική μουσική και στοιχεία από house, chill out και trip hop. Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι, ο βασικός τους σκοπός ήταν να δημιουργήσουν ένα μείγμα από latin alternative και σύγχρονο ήχο, που θα ένωνε καλλιτεχνικά τις δύο πλευρές που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Rio De La Plata, στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Ουρουγουάης.

Με ιθύνοντα νου το δίδυμο των Gustavo Santaolalla και Juan Campodonico, οι Bajofondo έχουν κυκλοφορήσει τρία εξαιρετικά επιτυχημένα albums, ενώ σε άλλα τρία αποφάσισαν να συνεργαστούν – πάντα κάτω από την ομπρέλλα του ονόματός τους – με κάποιους μουσικούς που θεωρούν αξιόλογους, συστήνοντάς τους στο ευρύτερο κοινό.

Ο Fernando Santullo είναι συνεργάτης τους από το 2005 και εκπροσωπεί την ιδιαίτερη μουσική ιδέα των Bajofondo στην Ουρουγουάη. Γεννημένος στο Μοντεβιδέο, το 1968, έζησε εξόριστος μαζί με την οικογένειά του στο Μεξικό μέχρι το 1985. Επέστρεψε στην πατρίδα του όπου σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας και από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική. Σχημάτισε τους Peyote Asasino, οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο albums (“Peyote Asasino” / 1995 και “Terraja” / 1998, σε παραγωγή του Santaolalla) πριν διαλυθούν το 1999.

Στη συνέχεια, μετακόμισε στη Βαρκελώνη όπου σχημάτισε τους Kato με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα album το 2003. Αμέσως μετά, ήρθε η γνωριμία με τον Juan Campodonico και η θριαμβευτική συνεργασία με τους Bajofondo. Ο Santullo ξεκίνησε να δουλεύει μαζί τους πάνω στο δεύτερο album της μπάντας, “Mar Dulce” (2007), στο οποίο τελικά προσφέρει ως συνθέτης τις δύο κορυφαίες στιγμές του: το “Ya No Duele” (που ερμηνεύει ο ίδιος) και το “El Mareo” που θα κερδίσει μία υποψηφιότητα στα Latin Grammy Awards στην κατηγορία του Καλύτερου Εναλλακτικού Τραγουδιού, το 2008.

Παράλληλα, από το 2006, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στον πρώτο προσωπικό του δίσκο, μαζί με τον Juan Campodonico και τον Sebastian Peralta. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το εκπληκτικό “Bajofondo presenta Santullo” το οποίο ηχογραφήθηκε από τα μέλη των Bajofondo (ανάμεσά τους και ο Luciano Supervielle) και τους μουσικούς του Santullo, σε παραγωγή των Santaolalla / Campodonico. Το album κυκλοφόρησε το 2009, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε δουλειά που σχετίζεται με την αυτή την κορυφαία ομάδα μουσικών. To 2010, βραβεύτηκε ως το καλύτερο album της χρονιάς στη χώρα του. Επίσης, απέσπασε και βραβεία ως το καλύτερο album ηλεκτρονικής και εναλλακτικής μουσικής σε Ουρουγουάη και Αργεντινή, αντίστοιχα.

Ο Santullo, έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και το Primavera). Ένα μήνα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, έχει προσκληθεί να ανοίξει τη συναυλία των Black Keys στο Μοντεβιδέο, απόδειξη και αυτό της σπουδαίας σκηνικής του παρουσίας.

Τα μέλη του
Fernando Santullo: φωνητικά
Daniel Benia: μπάσο
Fernando Lagreca: πλήκτρα, samplers, φωνητικά
Nicolas Correa: drums, κρουστά
Luis Machado: κιθάρα

www.santullo.net
www.facebook.com/santullo.net
www.bajofondo.com
www.facebook.com/bajofondo

Santullo performing the album “Bajofondo presenta Santullo” + opening act (t.b.a.), Παρασκευή 8 Μαρτίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος, www.fuzzclub.gr, 210 3450817).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Τιμή Εισιτηρίου: 22 ευρώ (προπώληση) / 25 ευρώ (ταμείο). Διάθεση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366), Public (Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210),www.viva.gr (τηλ. 13855).

Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:

Θωμάς Μαχαίρας / Thomas.machairas@doledrums.com / τηλ. 6944 814543

http://www.fuzzclub.gr/83-santullo/