Αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μια μουσική βραδιά με το μουσικό συγκρότημα “Los del Sur” στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη, στις 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 19.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το μουσικό συγκρότημα “Los del Sur” («Εκείνοι του Νότου»), αποτελούμενο από 5 μουσικούς διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής, παρουσιάζει με το δικό του τρόπο την περουβιάνικη και την λατινοαμερικάνικη μουσική. Μέσα στο ρεπερτόριο τους, γίνεται εμφανής ακριβώς αυτό το πολυπολιτισμικό συνδυασμό με ρυθμούς όπως η Saya (ρυθμός των Άνδεων, συνδυασμός αφρικάνικου και ινδιάνικου στοιχείου), το Sicuri (μουσική των Άνδεων εκτελούμενη μόνο από φλογέρες) κ.ά. Επιπλέον παρουσιάζουν μουσική από τη Βολιβία, την Αργεντινή, τον Ισημερινό, την Κολομβία, το Μεξικό και την Κούβα.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν έμπειροι μουσικοί, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες: Alejandro Diaz, Herman Mayr, Ronald Quispe Cuadrado, Luis Carrera Zapata, Javier Rico και ο Pedro Fabián Córdova.

Το συγκρότημα έχει την τύχη να συνεργάζεται με μια από τις καλύτερες τραγουδίστριες της Ελλάδας και της Λατινικής Αμερικής. Η Martha Moreleón από το Μεξικό δίνει με την συμμετοχή της μια ξεχωριστή νότα.

Σας περιμένουμε!