Yasmin LevyΗ Yasmin Levy έρχεται για δύο συναυλίες, στο Principal Theatre της Θεσσαλονίκης στις 11 Απριλίου, και στις 12 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.

H ιέρεια των σεφαραδίτικων τραγουδιών, η εντυπωσιακή Yasmin Levy, έρχεται για δύο συναυλίες - στο Principal Theatre στις 11 Απριλίου και στις 12 Απριλίου στο Θέατρο Badminton- οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν, αφού με την κάθε εμφάνισή της καταφέρνει να συμπαρασύρει τους ακροατές σε ένα εσωτερικό και -πάνω απ' όλα- απολαυστικό ταξίδι.

Αλλωστε, η αισθαντικότητα της φωνής της είναι τέτοια που αγκαλιάζει -κατά κανόνα- το κοινό της, κάνοντας τον κάθε ακροατή να αισθάνεται ότι αυτή η εξαιρετική ερμηνεύτρια συνομιλεί ξεχωριστά με τον καθένα και περιγράφει κάτι από τη δική του προσωπική εμπειρία. Οσο για τις παραστάσεις της, είναι πάντα προσεγμένες και ατμοσφαιρικές, αφήνοντας στους θεατές τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Παγκόσμια περιοδεία
Η Yasmin Levy έρχεται -εν προκειμένω- στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Sentir», η οποία ήδη χαρακτηρίζεται από κοινό και δημοσιογράφους ως θριαμβευτική. Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, η οποία μετρά περισσότερα από πεντακόσια χρόνια ιστορίας.

Η χαρισματική ερμηνεύτρια έχει επιλέξει να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το τελευταίο άλμπουμ της «Sentir», μέσα από το οποίο επανασυστήνει γνωστά ladino (ισπανοεβραϊκή μουσική) και flamenco κομμάτια, ενώ δεν λείπουν και καινούργια τραγούδια, καθώς επίσης και μια πραγματικά σαγηνευτική διασκευή του περίφημου «Hallelujah» του Leonard Cohen.

Γ. Κότσιρας
Ειδικά στη συναυλία στο Badminton Theater, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μαζί της το Γιάννη Κότσιρα, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν μερικά προσεκτικά επιλεγμένα και δημοφιλή τραγούδια, όπως το «Adio Kerida», το «Una Noche Mas», αλλά και το πασίγνωστο πλέον -και βραβευμένο με βραβείο Cesar- «Νaci en alamo» («Το τραγούδι των γύφτων» σε στίχους Διονύση Τσακνή) από την ταινία «Vengo». Η Yasmin Levy και ο Γιάννης Κότσιρας θα συναντηθούν και πάλι σύντομα επί σκηνής, το Μάιο στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: www.imerisia.gr