Μετά από την πρόσφατη θεραπεία της από καρκίνο του μαστού, η μεγάλη ντίβα της Ιβηρικής, Luz Casal, επιστρέφει στην Ελλάδα, με μια πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) ενώ την Κυριακή 20 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη συναυλία πλάι στα θρυλικά πλέον Un Αno de Amor και Piensa en mi από την ταινία Ψηλά Τακούνια, προστίθενται και άλλα εξίσου μυθικά ακούσματα σαν το Corazón και το Historia de un Amor, απ΄το νέο της άλμπουμ το La pasión, από τη δεκαετία των 50 και μετά, Μπολερό, Ταγκό και Φλαμένκο.

Η κορυφαία Ισπανίδα τραγουδίστρια ερμηνεύει μουσικούς θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας και μας αφηγείται με τον χαρακτηριστικό προσωπικό και λυρικό της τρόπο, διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες για τον οικουμενικό έρωτα, το καθολικό πάθος, την ίδια τη ζωή.

Η 'μούσα του Almodóvar', όπως την αποκαλούν διεθνώς, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1982 γνωρίζοντας αμέσως την παγκόσμια καταξίωση. Η συμμετοχή της όμως στα soundtracks των ταινιών του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της. Με 24 συνολικά δίσκους και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι πλέον η πιο διάσημη εκπρόσωπος της ποπ - και όχι μόνον - ισπανικής μουσικής σκηνής. Η Luz Casal εξήγαγε την σύγχρονη μουσική δημιουργία της χώρας της σε όλο το κόσμο συνεργαζόμενη με μεγάλους καλλιτέχνες, τραγουδώντας είτε ροκ μπαλάντες, είτε blues, είτε ταγκό, μπολερό και φλαμένκο.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης): Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου
Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κυριακή 20 Μαρτίου
Προπώληση Αθήνας: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8
Τηλ. 210 7282333
Προπώληση Θεσσαλονίκης:
Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και της Πλατείας Αριστοτέλους
Τηλ. 2310 895939
Τιμές εισιτηρίων:
Από 20 έως και 70 ευρώ
Πληροφορίες: 210 7258510