O super star του φλαμένκο στη Θεσσαλονίκη!Joaquin Cortes

Μετά από τρεις θριαμβευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα που καθήλωσαν το κοινό, ο Joaquín Cortés ξαναέρχεται, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη για μια και μοναδική συναυλία. Και στις τρεις προηγούμενες φορές έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και όσοι έτυχαν να τον παρακολουθήσουν δηλώνουν ορκισμένοι fan του.

Οι προηγούμενες εμφανίσεις ήταν:
Joaquin Cortes – "Passion Gitana"  (1995) -  Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Joaquin Cortes – "Soul"  (2000) -  Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Joaquin Cortes – "Live"  (2003) - Θέατρο Λυκαβηττού

Ο διάσημος χορευτής Joaquín Cortés έρχεται για μια μοναδική παράσταση την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008, στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης. Ένα εξαιρετικό "one man show" του Joaquín Cortés με την συνοδεία δεκαμελούς ορχήστρας και τη συμμετοχή ταλαντούχων Ισπανών τραγουδιστών. 

Η παράσταση "Mi Soledad" είναι ένα διαφορετικό show, όπου η μουσική και το τραγούδι φλαμένκο έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Joaquín Cortés δεν φοβάται τη μίξη διαφορετικών στυλ και για άλλη μια φορά, παίρνει ρίσκα από διάφορες πηγές, ώστε να δημιουργήσει κάτι καινούριο και διαφορετικό. 

Την αυθεντική μουσική της παράστασης "Mi Soledad" έχουν συνθέσει ο Joaquín Cortés, ο José Carbonell και ο Antonio Carbonell και είναι μία μίξη διαφορετικών μουσικών ρυθμών: τζαζ, κουβανέζικη μουσική, κλασική μουσική και ας μην ξεχνάμε τον μεγάλο σταρ: το φλαμένκο. Οι στίχοι είναι του Antonio Carbonell και του Arturo José Carbonell

Στην παράσταση "Mi Soledad" (Μοναξιά μου) ο Joaquín μας προσφέρει ένα ταξίδι στα πιο προσωπικά του συναισθήματα. Με τον υπότιτλο "Soleá" να δείχνει την καλλιτεχνική κατεύθυνση του νέου αυτού show, πρόκειται για ένα ενδόμυχο ταξίδι, με κύριο συναίσθημα την μοναξιά, μια μοναξιά όμως, που γίνεται κατανοητή και η οποία -επιφορτισμένη με οικειότητα- αποτελεί εκδήλωση της ατομικότητας του ανθρώπου. 

Μέσα από το όχημα της μουσικής και το αλάνθαστο σήμα κατατεθέν του "zapateado", ο Cortés μας πηγαίνει απευθείας στην ψυχή της τέχνης του, χρησιμοποιώντας μια πλούσια παλέτα γεμάτη με τα χρώματα του φλαμένκο. 

Η διάθεση αναπηδά από τη μελαγχολία, όπου το μυαλό περιφέρεται μεταξύ ληθάργου και συνείδησης και όπου όλες οι εξωτερικές επιρροές έχουν εξαφανιστεί και το εσωτερικό «είναι» αναζητά νέους κόσμους και φαντασίες, όπου είμαστε δυνατοί και ανίκητοι. Αυτές τις στιγμές επιλέγουμε να μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας, να κρατάμε απόσταση από το κομφούζιο της καθημερινής ζωής, ούτως ώστε να βρούμε τον εαυτό μας και να συνομιλήσουμε με την εσωτερική μας φύση. 

Το σκηνικό είναι σκοπίμως μινιμαλιστικό, αποφεύγει τεχνάσματα και δημιουργεί μια οικειότητα, όπου η διάθεση δημιουργείται από έξοχους μουσικούς, που εδώ και χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς σε παραγωγές του Cortés. Ο Cortés δείχνει τώρα να ανεβάζει τον πήχυ ακόμη περισσότερο και τα νέα μουσικά του κομμάτια πηγαίνουν στις ρίζες της τέχνης του, όπου ο χορός και η μουσική συνομιλούν μεταξύ τους, ο αυτοσχεδιασμός ρέει και κάθε βήμα εξελίσσεται σε κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο. 

Ειδική προσοχή έχει δoθεί στο φωτισμό, που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί διαφορετικά περιβάλλοντα, κάνοντας αυτό το show μοναδικό. Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν ειδικά για την παράσταση αυτή από τον Jean Paul Gaultier, ο οποίος διατηρεί, όπως συνήθως, το απλό και κομψό του στυλ, με βασικά χρώματα, όπως το μαύρο, το λευκό και το βαθύ κόκκινο, το χρώμα του αίματος και του κρασιού, χρώματα που εναρμονίζονται με το show.

Δείτε εδώ και μια σύντομη βιογραφία του Joaquín Cortés.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ‘08
Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη  
Ώρα έναρξης:
21:45
Τιμές εισιτηρίων: 40 € προπώληση, 45 € ταμείο
VIP: 100 € στην πλατεία καθήμενοι - μπροστά από την σκηνή
Η προπώληση θα αρχίσει μετά τις 15 Αυγούστου στα κεντρικά δισκοπωλεία της πόλης και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ

Στιγμιότυπα από την παράσταση "Mi Soledad"