Κομπανία Πέρασμα - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κύκλος Δον Κιχώτης

Η ΖΩΗ ΩΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ με την Marta Silvia Dios Sanz

"Η ελευθερία, Σάντσο, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που έδωσε στους ανθρώπους ο ουρανός, σαν και αυτή δεν υπάρχουν θησαυροί στη γη και τη θάλασσα: για την ελευθερία, και για την τιμή, μπορούμε και πρέπει να ζούμε την περιπέτεια της ζωής."

Οι λογοτεχνικές συναντήσεις προτείνουν την ανάγνωση ως δυναμική πράξη, στην οποία κάθε αναγνώστης εμπλέκεται ενεργά στο αριστουργηματικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, όπου, όχι μόνο προαναγγέλλονται τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέρνου μυθιστορήματος, αλλά και τίθενται τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα της ζωής.

Ο οικουμενικός χαρακτήρας του Δον Κιχώτη εξακολουθεί να συγκινεί και να μαγεύει τους ανθρώπους, ελπιδοφόρο σημάδι σε μια εποχή όπου ο καθένας υφίσταται βομβαρδισμό του νου με εικόνες που έχουν δημιουργήσει μια πλασματική πραγματικότητα διαμετρικά αντίθετη με εκείνη του ήρωα του Θερβάντες.

Κύκλος 8 συναντήσεων
Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα (με προτεραιότητα συμμετοχής)

Ημέρα και ώρα: Παρασκευή 19.30-21.00
Έναρξη: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 19.30
Χώρος: Κρίτωνος 1, Παγκράτι, μετρό Ευαγγελισμός

Πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και αιτήσεις: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.