ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
ΑΝΤΡΕΣ ΝΕΟΥΜΑΝ «ΒΑΡΒΑΡΙΣΜΟΙ»
Σελίδες 144, Τιμή: 7 ευρώ (+ ΦΠΑ), ISBN: 978-960-8397-75-0
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ABANICO

Τι σημαίνει ονοματίζω; Τι υποδηλώνει η χρήση μιας λέξης; Αν αυτά τα δύο ερωτήματα είναι θεμελιώδη για τη λογοτεχνία, τότε το παρόν βιβλίο αποτελεί αυτόδηλη λογοτεχνική πράξη.

Οι Βαρβαρισµοί αποτελούν µια ηλεκτρισµένη συλλογή παρατη-ρήσεων και σατιρικών σχολιασµών για επιτακτικά ζητήµατα του καιρού µας, µε ιδιαίτερη έµφαση στη λογοτεχνία, την πολιτική ή τις σχέσεις. Συνδυάζοντας τον αφορισµό µε τη φαντασία της ποίησης, ορισµένοι αναδιατυπώνουν κλασικές έννοιες υπό µια χαλαρή σύγχρονη µατιά, ενώ άλλοι διερευνούν νεολογισµούς, όπως εκείνους που αφο-ρούν τον ψηφιακό κόσµο.

«Με τη φιλοδοξία να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αυτό το λεξικό που αυτοπροσδιορίζεται ως βαρβαρικό περικλείει έναν ολόκληρο κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει ιδιότητες και στάσεις ζωής, διάφορα αντικείμενα, δόγματα, ιδιοσυγκρασίες… Ας καλωσορίσουμε, λοιπόν, στην αχανή έκταση των σημασιολογικών πεδίων και των λεξικογραφικών οπωρώνων αυτήν την καταπληκτική συνεισφορά.»

ΧΟΣΕ ΜΑΡΙΑ ΜΕΡΙΝΟ, Συγγραφέας και Ακαδημαϊκός

Ο Αντρές Νέουμαν (1977 Μπουένος Άιρες) έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και ποιητικές συλλογές. Στα 22 του εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα για το οποίο διακρίθηκε ως Πρώτος Φιναλίστ για το βραβείο Herralde. Αργότερα συμπεριλή-φθηκε στη λίστα με τα νέα εξαιρετικά ταλέντα της Λατινικής Αμερικής Bogotα-39 και επιλέχθηκε από τον εκδοτικό οργανισμό Granta ως ένας από τους καλύτερους νέους ισπανόφωνους μυθιστοριογράφους. Το μυθιστόρημά του Ο ταξιδιώτης του αιώνα τιμήθηκε με δύο από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Ισπανίας (Alfaguara και Εθνικό Βραβείο Κριτικών), επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από τις εφημερίδες «The Guardian», «The Independent» και «Financial Times», και ήταν υποψή-φιο για τα βραβεία 2013 Independent Foreign Fiction Prize και International IMPAC Dublin Literary Award.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΏΡΑ 20:00
Στο Abanico, Κολοκοτρώνη 12, 1ος όροφος, Σύνταγμα
Τηλ. 210.32.51.214 & 210.32.51.215
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.abanico.gr

Εκδόσεις opera, Κωλέττη 23Α, 10677 Αθήνα, τηλ. 210-3304546 - Fax: 210-3303634
www.operabooks.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.