Ποιητική βραδιά 08.05.2014
Χούλιο Κορτάσαρ: Αγαπημένοι ποιητές και ποιήματα

Μπορούμε να τιμήσουμε έναν αγαπημένο συγγραφέα μιλώντας για το έργο του και την αξία που αυτό έχει. Μπορούμε όμως επίσης να προσεγγίσουμε το πρόσωπο του συγγραφέα μέσω των λογοτεχνικών του προτιμήσεων, οι οποίες επηρέασαν το έργο του. Στις 8 Μαΐου 2014, στις 19.30, στη Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέττι», αφιερώνουμε στον Χούλιο Κορτάσαρ μια ποιητική βραδιά με τους αγαπημένους του ποιητές, και σχολιάζουμε τη σχέση των στίχων τους με την κοσμοαντίληψη του συγγραφέα. Θα αναγνωστούν ποιήματα των Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Πάμπλο Νερούδα, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Αρθούρου Ρεμπώ, Γκέοργκ Τρακλ, Τζων Κητς και Ράινερ Μαρία Ρίλκε.

Τα ποιήματα θα διαβάσουν οι: Άννα Γρίβα, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Παυλίνα Μάρβιν, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Ειρήνη Συνοδινού, Σταύρος Ψυλλάκης, Χρήστος Σιορίκης και Δανάη Σιώζιου.

Παιδικό εργαστήρι 10.05.2014
Τι κάνει ένας αρκούδος κρυμμένος μεσ' στο σπίτι μας;

Η Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέττι» σάς προσφέρει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, το παιδικό εργαστήριο «Τι κάνει ένας αρκούδος κρυμμένος μεσ' στο σπίτι μας;», με τον Χρήστο Σιορίκη, εκπαιδευτικό ειδικευμένο στη διδακτική της λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα εργαστήρι λογοτεχνικής ανάγνωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων, βασισμένο στο διήγημα «Ο λόγος του αρκούδου» του Χούλιο Κορτάσαρ, από το φημισμένο βιβλίο του, Ιστορίες των Κρονόπιο και των Φάμα, που θα σας εισαγάγει στον φανταστικό κόσμο του Αργεντίνου συγγραφέα…

Τοποθεσία: Βιβλιοθήκη Juan Carlos Onetti
Ημερομηνία: Σάββατο 10 Μαΐου
Ώρα: 11,00 - 12,30
Ηλικίες: παιδιά από 8 έως 12 ετών
Εργαστήρι στα ισπανικά και ελληνικά
Εισηγητής: Χρήστος Σιορίκης
Περιορισμένες θέσεις: 12 παιδιά

Εργαστήριο δωρεάν. Aπαραίτητη εγγραφή με σειρά προτεραιότητας, μέχρι τις 8 Μαΐου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., tel. 210 363 4117 ext. 6032. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σας στο εργαστήρι με ένα e-mail.