Το είχαμε προαναγγείλει από καιρό. Τώρα πλησιάζει η ώρα να το υλοποιήσουμε.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του FC Barcelona και 30 χρόνων από την θέσπιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, θα διοργανώσει μιά εκδήλωση που θα επιχειρήσει να αναλύσει σε βάθος δύο διαφορετικούς κόσμους, να αναδείξει τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα πλεονεκτήματά τους, δίνοντας τροφή γιά μεγαλύτερη επεξεργασία και αξιοποίηση αυτών τον τόσο παλιών αλλά πάντα επίκαιρων ιδεών.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον φιλόξενο χώρο παρουσιάσεων και συζητήσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, στις 11 το πρωί, νομικοί, προπονητές, παλαίμαχοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και μέλη της διοίκησης του FC Barcelona, θα συνθέσουν ένα πάνελ που πέρα από την καταγραφή των μοντέλων σε οργανωτικό, οικονομικό και επίπεδο υποδομών, θα προσπαθήσουν να καταθέσουν και προτάσεις, αξιοποιώντας ιδανικά την συγκυρία, μία μόλις εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Σύνδεσμός μας έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τα πολιτικά κόμματα, παρουσιάζοντας το πλαίσιο αλλά και την αφορμή της εκδήλωσης και η ανταπόκρισή τους ήταν μεγάλη. Ενημερώνονται επίσης αθλητικοί φορείς, σωματεία, ομοσπονδίες, αφού το θέμα καθίσταται καθημερινά όλο και πιό επίκαιρο μετά τις διαδοχικές κρίσεις που γεννά το συγκεκριμένο μοντέλο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας και που δεν αγγίζει μόνο τις «μικρές» αλλά και τις «μεγάλες» και πάλαι ποτέ κραταιές ΠΑΕ.

Αφησα τελευταίο το κοινωνικό κομμάτι. Οσο κι αν ψάξαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε στην Ελλάδα κάτι που να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ασχολείται μόνιμα με τα κοινωνικά προβλήματα. Ετσι αποφασίσαμε στα πλαίσια της εκδήλωσής μας, να γίνει απλά παρουσίαση του κοινωνικού ιδρύματος (Fundacio) του FC Barcelona, του τρόπου λειτουργίας και δράσης του, από μέλος της διοίκησης του συλλόγου και ελπίζουμε πως με αυτή την αφορμή, θα δούμε κάποτε και στην Ελλάδα αθλητικούς φορείς που να μην σκέφτονται την κοινωνία περιστασιακά, (κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα) και αποκλειστικά γιά λόγους προβολής στα ΜΜΕ.

Στις 10 Οκτωβρίου το πρωί, όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, όσοι πιστεύουν πως η επιβίωση και η ανάπτυξή του δεν αφορά τους λίγους επιχειρηματίες, αλλά το σύνολο των φιλάθλων και την κοινωνία, ξέρουν πού πρέπει να βρίσκονται.

Σας περιμένουμε!

Ημερομηνία:
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009
Ώρα:
11:00πμ - 2:00μμ
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Αθήνα