Το 1ο Φεστιβάλ Ιβηρο-αμερικάνικης Λογοτεχνίας στην Ελλάδα (Φεστιβάλ ΛΕΑ -Λογοτεχνία εν Αθήναις) που διοργανώνει το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το πολιτιστικό περιοδικό «Sol Latino» και με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις», τελεί υπό την αιγίδα των πρεσβειών της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Αργεντινής, Βενεζουέλας, Βραζιλίας, Κούβας, Μεξικού, Ουρουγουάης, Παναμά, Περού, Χιλής και των προξενείων της Κολομβίας, Νικαράγουας και Δομινικανικής Δημοκρατίας.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η προσέγγιση των πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας μέσα από την λογοτεχνία, η ενημέρωση για τους Λατινοαμερικάνους, Ισπανούς και Πορτογάλους συγγραφείς που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, καθώς και η ενθάρρυνση για την εκμάθηση της ισπανικής και πορτογαλικής γλώσσας, που επιτρέπουν την ανάπτυξη της επικοινωνίας και της φιλίας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη έκθεση βιβλίου, ομάδες ανάγνωσης, εισαγωγή στο παραμύθι σε συνεργασία με ομάδα ειδικών, παρουσίαση ποιημάτων, καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλίες, προβολές κινηματογραφικών ταινιών βασισμένες στη λογοτεχνία, κτλ.

24-28 Ιουνίου 2009
Αίθουσα: «Κωστής Παλαμάς»
Ώρες:11.00-22.00
Είσοδος ελεύθερη

Festival Iberoamericano LEA. Literatura en Atenas.

Technopolis, 24 a 28 de junio, 2009.

Evento dedicado a la literatura. El público de todas las edades podrá disfrutar de la vasta obra literaria luso-hispana a través de la música, la danza, la poesía, el cine, la lectura y los cuentacuentos. Se darán talleres y seminarios, conciertos, espectáculos... etc.

Asimismo se llevarán a cabo los siguientes concursos:

  1. Concurso de Ilustración de las obras de Gabriel García Márquez, José Saramago y Petros Markaris.
  2. Concurso de Pintura para niños de 5 a 12 años.
  3. Concurso de Escritura Creativa.

Información sobre las bases de los concursos:
www.solatino.gr
www.escueladecaricatura.com
www.lea-festival.com