Πώς περιγράφονται οι πεθερές, οι νύφες και οι κουνιάδες στην Ισπανία και την Πορτογαλία; Πως δοξάζεται το κρασί στις ισπανικές επωδούς; Αυτά και αλλα πολλά θέματα θα συζητηθούν στην ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Πρόκειται για την πρώτη επιστημονική ημερίδα στην Ελλάδα αφιερωμένη στους δυο σχετικά νέους κλάδους της γνώσης: την συγκριτική Φρασεολογία και Παροιμιολογία. Σ' αυτή την ημερίδα, η ισπανική γλώσσα αποτελεί την αφετηρία για την συμμετρική σύγκριση με άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ισπανικού κράτους. Όλοι οι εισηγητές έχουν σχέση με την Ερευνητική Ομάδα Φρασεολογίας και Παροιμιολογίας του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης, την οποία διευθύνει η Χούλια Σεβίγια Μουνιόθ και η Μαρία Ι. Τερέσα Θούρντο Ρουίθ-Αγιούκαρ. Η ομάδα ξεκίνησε το ερευνητικό της έργο το 1996 και ένα από τα καθήκοντά της ήταν η προετοιμασία του Πολύγλωσσου Παροιμιολογίου που θα δημοσιευθεί στο Εικονικό Κέντρο του Ινστιτούτου Θερβάντες.

30 Μαρτίου, 09:00 - 14:00. Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος", Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 30, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη