O Γιούρι δε Γορτάρι και ο Εδμούντο Εσκαμίγια στην Ελλάδα.
Στις 16 Νοεμβρίου του 2010, η μεξικανική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, για το λόγο δε αυτό η εν λόγω ημερομηνία επιλέχθηκε για να εορτάζεται ως Εθνική Ημέρα της Μεξικανικής Γαστρονομίας. Τι καλύτερος τρόπος από το να εορταστεί στην Αθήνα με την παρουσία των θαυμάσιων εκπροσώπων της μεξικανικής κουζίνας, του σεφ Yuri de Gortari και του ιστορικού γαστρονομίας Edmundo Escamilla, οι οποίοι θα διευθύνουν στη Σχολή Εστίασης και Γαστρονομίας Le Monde, την εν λόγω ημερομηνία, ένα εργαστήρι με τον τίτλο «Μεξικό: xωνευτήρι γεύσεων» (Crisol de fogones), το οποίο ως στόχο έχει τη γνωριμία με της Ελλάδας με την εμβληματική μεξικανική κουζίνα στο ιστορικό και πολιτισμικό της πλαίσιο. Στην εκδήλωση αυτή μπορεί αν συμμετάσχει -οι θέσεις είναι περιορισμένες- τόσο το κοινό που ανήκει στον κόσμο των επαγγελματιών της γαστρονομίας όσο και όλοι όσοι ενδιαφέρονται απλά και μόνο από πολιτιστική σκοπιά.
Το μεγάλο έργο αυτών των δύο ξεχωριστών Μεξικάνων, του Yuri de Gortari και του Edmundo Escamilla, για τη διάδοση των μεξικανικών γαστρονομικών παραδόσεων σε άμεσο συσχετισμό τους με την ιστορία, τη λογοτεχνία και τις τέχνες της χώρας τους είναι μοναδικό, έχει μεγάλη αξία, έχει αναγνωρισθεί ευρέως και έχει επιβραβευθεί.
Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται από την Πρεσβεία του Μεξικού, τη Σχολή γλωσσών και πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, τη Σχολή Εστίασης Le Monde και τη Σχολή Γαστρονομίας του Μεξικού ESGAMEX (στην Πόλη του Μεξικού), με τη στήριξη του Φεστιβάλ ΛΕΑ και με χορηγούς τη La Costeña, To Εθνικό Επιμελητήριο της Βιομηχανίας της Tequila, το κατάστημα UMAMI Tales Grocery και η εταιρία μετάφρασης και διερμηνείας COM.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ισπανικά, με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά.
Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 17.00 έως 20.00 στη Le Monde. Institute of Hotel & Tourism Studies. Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο.Τηλ. 21 0483 0500
Interpretation-Translation Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.