Το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, με την ευκαιρία της συμμετοχής της Ισπανίας, ως τιμώμενης χώρας στην Έκθεση FOOD EXPO 2017, σας ενημερώνει για τη διοργάνωση του ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, όπου θα παρουσιασθούν μια σειρά από  εκδηλώσεις σχετικά με την ισπανική κουζίνα από τον γνωστό ισπανό σεφ Sergio Garrido, ο οποίος και θα ταξιδέψει στην Αθήνα με σκοπό να παρουσιάσει διάφορες γευσιγνωσίες, εκθέσεις και ημερίδες μαγειρικής, οι οποίες και θα συνθέτουν το περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της 4ης FOOD EXPO θα βρεθεί η “βασίλισσα της γαστρονομίας” της Ιβηρικής Χερσονήσου, με σημαντικούς chefs που ορίζουν τις παγκόσμιες τάσεις. Η Ισπανία θα έχει προνομιακή παρουσία και στο Mediterranean Food Experience, καθώς ο σεφ Sergio Garrido από τη Μάλαγα θα εκπροσωπήσει μαγειρικά τη χώρα του στο φεστιβάλ.

Η ισπανική βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών

Η ισπανική βιομηχανία τροφίμων και ποτών ήταν ανέκαθεν ισχυρή στις εξαγωγές, εξασφαλίζοντας μία πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις τόσο των παραγόντων του κλάδου, όσο και των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, η βιομηχανία της Ισπανίας κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ισπανικός γεωργικός τομέας δεν αφορά μόνο την παραγωγή πρώτων υλών: οι επιχειρήσεις μεταποίησης αποτελούν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό τομέα στην Ισπανία όσον αφορά τις πωλήσεις (πάνω από 90.000 εκατομμύρια ευρώ) και την τέταρτη μεγαλύτερη μεταποιητική βιομηχανία στην Ευρώπη, πίσω από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Οι γεωργικές εταιρείες στην Ισπανία μεταποιούν περισσότερο από το 70% της παραγωγής και προσφέρουν ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από 120 εκατομμύρια γεύματα την ημέρα.

Ισχυρή παρουσία των Ισπανών εκθετών

Το εθνικό περίπτερο της Ισπανίας θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 150 τ.μ. στο Hall 2 της FOOD EXPO 2017. Οι Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεγάλη γκάμα προϊόντων -πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη FOOD EXPO- να δουν στην πράξη την ενσωμάτωσή τους σε επιλεγμένες συνταγές και να εξετάσουν τις προοπτικές μίας εμπορικής συνεργασίας. Οι ισπανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην FOOD EXPO 2017:

Μία γεύση από Ισπανία

Λόγω της τοποθεσίας της στη Δυτική Ευρώπη, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από την Αφρική, και με ισχυρούς δεσμούς με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Ισπανία έχει επωφεληθεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας της από μία ποικιλόμορφη γεωργική παραγωγή, η οποία αποτέλεσε τη βάση της οικονομίας της μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες. Η ισπανική κουζίνα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιμέρους τοπικές κουζίνες και τις ιδιαίτερες ιστορικές διαδικασίες που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό και την κοινωνία της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Οποιαδήποτε παρουσίαση της ισπανικής γαστρονομίας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα τάπας, τα πασίγνωστα «ορεκτικά», τα οποία αποτελούν μία άτυπη εναλλακτική λύση στο άκαμπτο μενού των παραδοσιακών εστιατορίων. Η φιλοσοφία των τάπας αντιστοιχεί στην παραγγελία μικρών πιάτων (ορεκτικών), τα οποία μπορεί να μοιραστεί ολόκληρη η παρέα. Η προσέγγιση αυτή, επιτρέπει σε όλους τους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από τα κρύα και ζεστά γεύματα που είναι διαθέσιμα στο κάθε εστιατόριο: τηγανητά ψάρια, χταπόδι Γαλικίας, κρέατα με σάλτσα ντομάτας, καστιλιάνικα τυριά, jamón, ισπανική ομελέτα και πολλά άλλα. Προφανώς, δεν είναι καθόλου αξιοπερίεργο το γεγονός ότι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την

http://www.foodexpo.gr
METROPOLITAN EXPO
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3/2017 10:00-19:30 / ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3/2017 10.00-19.30 / ΔΕΥΤΕΡΑ 20/3/2017 10.00-19.00

Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα
Βασιλέως Κωνσταντίνου 44,
116 35 Αθήνα
Τηλ. (+30) 2107248984, 2107246980
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
grecia.oficinascomerciales.es
www.spainbusiness.com