Το ντοκιμαντέρ «Μια μέρα με τον Έβο Μοράλες» του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη προβάλλεται στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Μητροπόλεως 23 Σύνταγμα) αυτή την Τετάρτη 11 Μαϊου στις 7 και μισή το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα 24ωρο του πρώτου ιθαγενούς προέδρου στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής Έβο Μοράλες. Ο δημοσιογράφος είχε ταξιδέψει πριν από λίγους μήνες στη Βολιβία και είχε συναντήσει τον Βολιβιανό πρόεδρο, τον οποίο ακολούθησε για μια ολόκληρη μέρα ταξιδεύοντας μαζί του με το προεδρικό αεροσκάφος σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη συνέντευξη που του έδωσε μίλησε για την φτώχεια, για την εξουσία, ακόμη και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αυτές τις μέρες προβάλλεται σε περιφερειακές κινηματογραφικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως Γρεβενά, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Νάξο, Βόλο, Μυτιλήνη, κ.α.
Μια μέρα με τον Έβο Μοράλες (32’)
Παραγωγή: 2016
Πριν από δέκα χρόνια ένας φτωχός ιθαγενής, της φυλής Αϊμάρα, ανέλαβε την εξουσία στη Βολιβία, σε μια χώρα όπου την πολιτική και οικονομική εξουσία μονοπωλούσε για αιώνες η λευκή μειοψηφία. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει ένα 24ωρο του Έβο Μοράλες, του πρώτου ιθαγενή προέδρου στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής και παρουσιάζει πτυχές από την νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης συνάντησε τον Έβο Μοράλες στην πόλη Λα Πας, στις Άνδεις, σε υψόμετρο περίπου 3.500 μέτρα και ταξίδεψε μαζί του με το προεδρικό αεροσκάφος και με ελικόπτερο, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Ο πρόεδρος της Βολιβίας διηγείται εν πτήση στην κάμερα, πώς από φτωχός ιθαγενής αγρότης κατάφερε να φθάσει στο ανώτερο αξίωμα της χώρας, μιλάει για την εξουσία και για τον αγώνα κατά της φτώχειας.
Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ