«Προϊσπανικοί πολιτισμοί  της Λατινικής Αμερικής»

A' μέρος

Διήμερο αφιέρωμα στους προϊσπανικούς πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής για να γνωρίσουμε τους άγνωστους ιθαγενείς πολιτισμούς της.

Με τους εθελοντές Σταύρο Χατζή, εκπαιδευτικό και την Angelica Suarez Alvarez, ψυχολόγο.

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 20 παιδιά.

Μαθαίνουμε για την ανακάλυψη της Αμερικής και τους σημαντικούς πολιτισμούς των Αζτέκων και των Ίνκας. Αναφερόμαστε στα βασικά χαρακτηριστικά των πολιτισμών αυτών (κτήρια, επιστήμες αλλά και συνήθειες - φαγητό, ένδυση, παιχνίδι) και γίνεται η σύνδεση τους με τον σύγχρονο πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθούν παιχνίδια και χειροτεχνίες:

  1. Χρωματισμός του Ημερολογίου των Αζτέκων και προσπάθεια κατανόησης του αριθμητικού συστήματος των πολιτισμών της Κεντρικής Αμερικής
  2. Παιδικές μάσκες Αζτέκων πολεμιστών για τα αγόρια και παιδικές τιάρες Αζτέκων ευγενών για τα κορίτσια
  3. Επίδειξη του «παιχνιδιού της μπάλας», τυπικού των πολιτισμών της Κεντρικής Αμερικής

Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας : 500 γρ. πηλού που στεγνώνει στον αέρα, πινέλα και τέμπερες διαφορετικών χρωμάτων.

Δευτέρα 7/3/2016, ώρα 18.30 Βιβλιοθήκη Τριανδρίας (Αμοργού 29, τηλ. 2310 921660)

«Προϊσπανικοί πολιτισμοί της Λατινικής Αμερικής»

B' μέρος

Μιλάμε πιο αναλυτικά για τους τρεις σημαντικότερους πολιτισμούς της Αμερικής (Αζτέκοι, Ίνκας και Μάγιας) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Με τους εθελοντές Σταύρο Χατζή, εκπαιδευτικό και την Angelica Suarez Alvarez, ψυχολόγο.

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 20 παιδιά.

Ακολουθούν παιχνίδια και χειροτεχνίες: Περικεφαλαίες από φτερά και χαρτί, Περικάρπια με κουδουνάκια και Ζωγραφική, μάσκες και εικόνες.

Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: 1 χαρτόνι κανσόν ή αφρώδες καφέ χρώματος, μεγάλα και μικρά χρωματιστά φτερά, κουδουνάκια και δερμάτινο κορδόνι, μαρκαδόρους.

Τρίτη 8/3/2016, ώρα 18.30 Βιβλιοθήκη Τριανδρίας (Αμοργού 29, τηλ. 2310 921660)