Το Καρναβάλι του Ορούρο του Ενρίκε Αγκιλάρ στο πλαίσιο του Β΄Καρναβαλικού Κινηματογραφικού Διημέρου της Πάτρας

Το Καρναβάλι του Ορούρο είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις παγανιστικές γιορτές των ινδιάνων με τη σοδειά, γνωστές με το όνομα Ανάτα, και το πολύχρωμο καθολικό καρναβάλι του Ορούρο, το οποίο η Unesco έχει ανακηρύξει Οικουμενική Πολιτιστική Κληρονομιά. Πρόκειται για τον αγώνα κατά του σφετερισμού ενός χώρου που οι ινδιάνοι θεωρούν δικό τους – τη μάχη για την κυριαρχία που προσπαθεί να επιβάλει η καθολική εκκλησία.

Το Β΄Καρναβαλικό Κινηματογραφικό Διήμερο της Πάτρας με τον τίτλο «Μεταμορφώνοντας τη Λύπη σε Χαρά» (27 και 28 Ιανουαρίου), παρουσιάζει ταινίες για τα καρναβάλια του κόσμου. Φέτος θα προβληθούν επίσης οι ταινίες: Imperatriz do Carnaval του Medeiros Schultz, Fala Mulher! της Kika Nikolera, The Black Mardi Gras Indians Super Sunday του Willie Jackson, The Order of Myths της Margaret Brown, Carnival Roots των Peter Chelkowski Jason Benjamin κι ένα αφιέρωμα στο καρναβάλι του Ρεσίφε με πολλά αντιπροσωπευτικά βίντεο.

Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Τέχνης & Πολιτισμού «Γυμνός Οφθαλμός» και τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών.

27.01.2009, 19.00 - Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών, Φωκαίας 26, Πάτρα. Τηλ: 2610 329787.
Είσοδος ελεύθερη