ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Σινέ Βενεζουέλα" στη Νέα Ιωνία...

Ο σκηνοθέτης, ο βραβευμένος πρωταγωνιστής και η παράγωγος της Βενεζεουλάνικης ταινίας "Το Ημερολόγιο της Μπουκαραμάνγκα" για τον Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ σε ένα μοναδικό "τετ-α-τετ" με το Ελληνικό Κοινό...

Προβολή της ταινίας με ελεύθερη είσοδο.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, θα προβάλλει την βενεζουελάνικη ταινία Το ημερολόγιο της Μπουκαραμάνγκα, του διακεκριμένου σκηνοθέτη της Βενεζουέλας, Κάρλος Φούνγκ, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19.00 μμ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αστέρας, στον Δήμο Νέας Ιωνίας στην Αθήνα.

Η ταινία θα μεταφέρει τους θεατές στο 1828, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας. Εκεί, βρίσκεται ο Σιμόν Μπολίβαρ συνοδευόμενος από το επιτελείο του, περιμένοντας τα νέα από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Οκάνια, της οποίας έργο είναι η μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

Η ταινία βασίζεται στο ημερολόγιο που γράφτηκε από τον Στρατηγό γαλλικής καταγωγής, Λουίς Ντελακρουά, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπασπιστής του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ, από 1 Απριλίου έως 26 Ιουνίου του 1828 στην πόλη Μπουκαραμάνγκα.

Ο Ντελακρουά στο ημερολόγιο του καταγράφει λεπτομερώς τις πολιτικές σκέψεις, τις πεποιθήσεις καθώς και διάφορες πτυχές της προσωπικής ζωής του Βενεζουελάνου Απελευθερωτή, όπως τα αγαπημένα του φαγητά, την αγάπη του για τον χορό, τις αριστοκρατικές συνήθειες του αλλά και τις εκρήξεις οργής του.

Για τον Σκηνοθέτη της ταινίας, το Ημερολόγιο της Μπουκαραμάνγκα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Λατινικής Αμερικής και επιτρέπει στους θεατές να γνωρίσουν καλύτερα τον Βενεζουελάνο ήρωα αλλά και να βρουν τις μεγάλες ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ των τελευταίων ημερών της ζωής του Σιμόν Μπολίβαρ με αυτές του Κομαντάντε Πρόεδρου, Ούγκο Τσάβες.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει Κινηματογραφικό Φόρουμ, όπου θα συζητηθεί η ιστορική σημασία της ταινίας και θα παρουσιαστεί η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειώσει ο Κινηματογράφος στην Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση έχει ενισχύσει τις κρατικές κινηματογραφικές παραγωγές, μέσω της χρηματοδότησης κρατικών ταινιών, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν γυριστεί 75 ταινίες μεγάλου μήκους, 471 ταινίες μικρού μήκους και πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Κατά την διάρκεια του Φόρουμ, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον Σκηνοθέτη της ταινίας, Κάρλος Φούνγκ, στον Σιμόν Πεστάνα που υποδύεται τον Απελευθερωτή Μπολίβαρ και έχει κερδίσει το Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου το 2013 για την ερμηνεία του στην συγκεκριμένη ταινία και την Παραγωγό, Σολάνχελ Μοντιέλ.

Πηγή: neaionia.gr