Το έργο του Κουβανού συγγραφέα Χοσέ Τριάνα «Η Μήδεια στον καθρέφτη» (Medea en el espejo) παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ» στο θέατρο «Άκης Δαβής» (πρώην «Αλκμήνη») σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Πετσόπουλου, από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

Στο έργο αυτό η Μαρία-Μήδεια, είναι  μια σύγχρονη γυναίκα η οποία παρά το δυναμισμό και την ανεξαρτησία της πληγώνεται θανάσιμα από τον άντρα που ποθεί, ο οποίος τελικά την εγκαταλείπει για μια νεότερη γυναίκα. Αυτή η πληγή είναι τόσο βαθειά και αβάσταχτη που δεν αφήνει χώρο παρά μόνο για τον παραλογισμό και το θάνατο. Μετατρέπει τη Μήδεια σε ένα τέρας υπεροψίας, που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να καταστρέψει ότι έχει δημιουργήσει.

Ο Τριάνα δημιουργεί μια σύγχρονη Μήδεια, τόσο πραγματική και αναγνωρίσιμη, εστιάζοντας με την ανατρεπτική ματιά του στην καταστροφική δύναμη του Έρωτα και την αδυναμία του ανθρώπου να ξεφύγει από αυτή, καθώς και στην αέναη σύγκρουση των δύο φύλων. Ωστόσο ο συγγραφέας, εμπνέεται από το μύθο της Μήδειας, όχι μόνο για να μας παρασύρει στην δίνη μιας μοιραίας ερωτικής ιστορίας αλλά και για να συλλογιστούμε πάνω στις ασύλληπτες ανθρώπινες πράξεις και στις ακατανόητες επιλογές, που πηγάζουν από τις εμμονές, τους φόβους και τον εγωισμό μας και που αποδεικνύουν ότι ο πιο επικίνδυνος ξένος παραμένει ο ίδιος μας ο εαυτός.

Γενική είσοδος: 15€
Φοιτητές, μαθητές του Ινστιτούτου Θερβάντες και μέλη της βιβλιοθήκης: 10€
Τηλέφωνο κρατήσεων:   2103428583