Η Ελληνική Θεαμάτων, ο Γιάννης Κακλέας, ο θίασος και οι λοιποί συνεργάτες ανεβάζουν στο θέατρο το έργο του Pedro Almodovar «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Τι μπορεί να μας φέρει σε νευρική κρίση; Εκτός από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ο Almodovar αναφέρεται στον Έρωτα. Στο πάθος. Στη σύγχυση.

Μαδρίτη. Μέσα σε 48 ώρες θα περάσουν από μπροστά μας οι ιστορίες διαφόρων γυναικών και οι σχέσεις τους με τους άντρες. Δεν θα πω πολλά για την υπόθεση άλλωστε ο ιδιαίτερος Almodovar μας έχει συνηθίσει σε ιστορίες σουρεαλιστικές. Η ταινία προβλήθηκε το 1988. Προτάθηκε για ‘Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Διακρίθηκε με πέντε βραβεία Goya στην Ισπανία και δύο βραβεία European Film Awards. Στο θέατρο τη διασκευή έκαναν οι Jeffrey Lane & David Yazbek το 2010 και η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Belasco στο Broadway. Προτάθηκε για τρία βραβεία Tony και διακρίθηκε με βραβεία Outer Critics’ Circle Awards και Drama Desk Awards.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας μας λέει: «ο Almodovar είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση. Μεταφέρει στα έργα του ένα δικό του σύμπαν. Είναι αιχμηρός συγγραφέας, ελεύθερο πνεύμα, ένας εναλλακτικός καλλιτέχνης.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Απόδοση:
Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνικά:
Μανώλης Παντελιδάκης
Κοστούμια:
Ειρήνη Τσακίρη & Σοφία Νικολαΐδη
Ηθοποιοί:
Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης, Νεφέλη Ορφανού, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ivan Svitailo.

Θέατρο: Μικρό Παλλάς
Πρεμιέρα: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου