Το Φεστιβάλ της Νάουσας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει κάνει μια συνειδητή στρατηγική επιλογή υπέρ της ψηφιακής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που οργανώνουν νέοι άνθρωποι για νέους ανθρώπους και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στα έξι χρόνια της ζωής του.

Διεθνής Συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto y Raya

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας εντάσσεται η συνεργασία μας με το ισπανικό φεστιβάλ Punto y Raya που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Αυτό το φεστιβάλ, που έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο αφηρημένου στον κόσμο», εξερευνά τις δημιουργικές πιθανότητες που έχουν οι τελείες και οι γραμμές σε διάφορες σφαίρες της επιστήμης, της τέχνης και της σκέψης. Κανένας σχηματισμός, καμία προοπτική, απλά τελείες και γραμμές ως αυτοσκοπός!

Κατά τη διάρκεια του 7ου Φεστιβάλ θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ του 2009. Πρόκειται για δεκαέξι μικρού μήκους ταινίες με τις γραμμές και τις τελείες να έχουν τον πρώτο λόγο!

Το αφιέρωμα θα προβληθεί στις 3/10, στην αίθουσα 3, με ώρα έναρξης 16.00.

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας εντάσσεται η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Cervantes της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας πρόκειται να υλοποιηθεί ένα αφιέρωμα σε ισπανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν διακριθεί στο ισπανικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animadrid.

Οι ταινίες που θα προβληθούν περιλαμβάνουν έργα κινουμένων σχεδίων των Καταλανών σκηνοθετών Jan Baca και Toni Garriga, του Pablo Llorens πάνω στη δημιουργία κινουμένων σχεδίων με πλαστελίνη, καθώς και σύγχρονων σχεδιαστών κινουμένων σχεδίων.

Το αφιέρωμα θα προβληθεί στις 1/10, στην αίθουσα 2, με ώρα έναρξης 20.15.

Πηγή: www.niff.gr