Εάν είστε λάτρης της ισπανικής γλώσσας και γενικά της ισπανόφωνης κουλτούρας, εάν το “Hola” σας βγαίνει σαν καλημέρα και στις φλέβες σας κυλάει latin ρυθμός τότε η fiesta του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, είναι για όλους εσάς. Μικρούς και μεγάλους! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η παγόσμια γιορτή της ισπανικής γλώσσας έρχεται να μας γεμίσει χρώμα, ήχους, ρυθμό ισπανικό και να μας ταξιδέψει στον πολιτισμό αυτόν που τόσο κοντά του νιώθουμε οι Έλληνες.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα συμμετάσχει επίσημα στον εορτασμό της Ημέρας των Ισπανικών, “a-e” το Σάββατο 19 Ιουνίου και ώρα 11.30 π.μ. Μέσα απο αυτό τον εορτασμό θα καταδειχθεί η αξία των ισπανικών ως μιας γλώσσας διεθνούς επικοινωνίας αλλά και μιας γλώσσας που έχει εκφράσει χιλιάδες αναγνώστες παγκόσμια μέσα από απαράμιλλα λογοτεχνικά έργα.

Ξεκινώντας με μια «βροχή από λέξεις» μέσα στο αίθριο του Ινστιτούτου στις 11.30, ο εορτασμός θα πλαισιωθεί από μουσική, παιχνίδια με λέξεις, δώρα και άλλες εκπλήξεις, ενώ θα επεκταθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς στις 17.00 μ.μ. θα ξεδιπλωθεί ένα γιγαντιαίο scrabble ισπανικών λέξεων, για όποιον τολμηρό θέλει να δοκιμάσει τις γνώσεις του παίζοντας. Κυρίως όμως θα είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης των φίλων της ισπανόφωνης κουλτούρας και όσων θα ήθελαν να έρθουν κοντύτερα της. Να ανταλλάξουν και να δημιουργήσουν λέξεις και να γνωρίσουν κόσμο που μοιράζεται το ίδιο πάθος.

Στα πλαίσια της Ημέρας των ΙσπανικώνDia-e, που θα γιορταστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα στον Ιούνιο και στα 73 Ινστιτούτα Θερβάντες που είναι διάσπαρτα σε 42 χώρες και στις πέντε ηπείρους, το Ινστιτούτο Θερβάντες έχει θέσει σε λειτουργία μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δημιουργήσει τις λέξεις πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα της «Dia-e». Θα τη βρείτε στο www.eldiae.es .

Ελάτε λοιπόν να γιορτάσετε μαζί μας αυτή τη fiesta αφιερωμένη στην ισπανική γλώσσα, φορέστε την μπλούζα της Dia del Español και διαδώστε την αγαπημένη σας ισπανική λέξη στον κόσμο!

¡Os estamos esperando!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας στο 210.3634117, εσωτ.2 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.