Το Nacidas Para Sufrir (Ευτυχώς Που Είμαι Γυναίκα) είναι μια ρομαντική κωμωδία,που έσκασε σαν βόμβα στο Πανόραμα του φετινού φεστιβάλ Βερολίνου και πρόβλήθηκε στο φεστιβάλ Outview 2010 με μια sold out προβολή στην οποία προλόγισε η Θέμις Μπαζάκα. Μία ισπανική ταινία που ακολουθεί την παράδοση σκηνοθετών όπως ο Αλμοδοβάρ, ο Μπίγκας Λούνα, κ.ά, γεμάτη γέλιο και ερωτηματικά για την κωμωδία που ονομάζεται ΖΩΗ. Μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς, για λίγη συντροφιά κι αξιοπρέπεια;

Το Nacidas Para Sufrir (Ευτυχώς Που Είμαι Γυναίκα) είναι μια ρομαντική κωμωδία, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Οι κύριοι πρωταγωνιστές δεν ξέρουν ότι είναι. Για αυτό ίσως το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο κωμωδία παρά ρομαντικό. Το συνηθισμένο σε μια ρομαντική κωμωδία είναι:

Κορίτσι συναντά Αγόρι, το Κορίτσι χάνει το Αγόρι και τελικά το Κορίτσι βρίσκει ξανά το Αγόρι (ή ανάποδα). Εδώ έχουμε μια περίπτωση σκλάβου και υπηρέτη. Σε αυτή την ιστορία η Flora και η Purita, είναι απλά δυο γυναίκες που έχουν περάσει τις ζωές τους κάνοντας θυσίες για άλλους.

Μια ισπανική ταινία, που έσκασε σαν βόμβα στο Πανόραμα του φετινού φεστιβάλ Βερολίνου, ακολουθώντας την καλύτερη παράδοση σκηνοθετών όπως ο Αλμοδοβάρ, ο Μπίγκας Λούνα, κ.ά, γεμάτη γέλιο και ερωτηματικά για την κωμωδία που ονομάζεται ΖΩΗ. Μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς, για λίγη συντροφιά κι αξιοπρέπεια;

Μια ταινία που απορεί με αφέλεια για το δικαίωμα της επιλογής ταυτότητας και που ξαναβάζει στο τραπέζι -με τον πιο κομψό και ραφινάτο τρόπο- το θέμα των γάμων ομόφυλων ζευγαριών.

Η Flora είναι μια 72χρονη γεροντοκόρη. Μένει σε ένα μικρό χωριό και έχει περάσει όλη της την ζωή προσέχοντας τους συγγενείς της. Η αδερφή της έχει πεθάνει κι έχει αφήσει στην Flora 3 ανιψιές να μεγαλώσει. Όταν ενηλικιωθούν όλες τους εγκαταλείπουν το χωριό. Η Flora αρχίζει και ανησυχεί. Έχει φτάσει στο σημείο όπου οι 3 κοπέλες θα έπρεπε να την φροντίσουν και δεν θέλει να την βάλουν σε ένα οίκο ευγηρίας. Η μόνη λύση είναι η Purita, η οποία της έχει σταθεί τόσα χρόνια που την θεωρεί ως μέλος της οικογένειας της κι έτσι αποφασίζει να την παντρευτεί!

Σενάριο και Σκηνοθεσία: MIXEΛ AΛBAΔEXO
Παραγωγοί: XEPAPΔO ΔEPEPO MAPIEΛA MΠEΣOYΓIEΦΣKI, XABIE ΛOΠEΘ MΠΛANKO
Διεύθυνση Φωτογραφίας: KIKO NTE ΛA PIKA
Kαλλιτεχνική Διεύθυνση: ΦEΔEPIKO Γ. KAMΠEPO
Διεύθηνση Παραγωγής: XOΣEAN ΓOMEZ
Διεύθυνση Ήχου: EΔOYAPΔO EΣKIΔE
Mοντάζ: ΠAMΠΛO MΠΛANKO
Διεύθυνση Kάστινγκ: KAMIΛA - BAΛENTINE IZOΛA
Σχεδιασμός Kοστουμιών: ΣIΛBIA ΓKAPΘIA-MΠPABO

CAST
Πουρίτα: AΔPIANA OΘOPEΣ
Φλόρα: ΠETPA MAPTINEΘ
Mητέρα της Πουρίτα: MAPIA AΛΦONΣA POΣO
Mάρτα: MAΛENA AΛTEPIO
Θεία Zοζέφα: MAPIA EΛENA ΦΛOPEΣ
Σαλβαδόρα: MAPTA ΦEPNANTEΘ-MOYPO
Mαρία Πιλάρ: ΣNEXA MIΣTPI
Mαριάνα: MAPIOΛA ΦOYENTEΣ
Mαρί Kάρμεν: MAPI ΦPANTΣ TOPEΣ

ΦIΛMOΓPAΦIA ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
2010 Nacidas para sufrir (Born to Suffer)
2006 Volando voy
2004 Cachorro (Bear Cub festival title)
2002 Rencor (Rancour)
2001 El cielo abierto (Ten Days Without Love)
1999 Ataque verbal (Verbal Assault)
Manolito Gafotas (Manolito Four Eyes)
1998 La primera noche de mi vida (The First Night of My Life)

Στις 26 Αυγούστου στους κινηματογράφους Απόλλων και Μικρόκοσμος.

Facebook Group

Trailer

Πηγή: www.mindradio.gr