altΕργαστήριο μαγειρικής:

-Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 19.30: Churros με σοκολάτα. Γεύσεις από την Ισπανία για τους λάτρεις των γλυκών

Αλλα και... για όσους προτιμούν τα αλμυρά,

-Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 19.30: Gambas al ajillo και άλλα tapas.

Cinemanía:

-Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 19.00: Ταινία: El Greco (ισπανική versión, χωρίς υπότιτλους)

Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τη ζωή του. Απ’ τα νεανικά του χρόνια στην πολιορκημένη από τους Ενετούς Κρήτη στη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία. Κι απ’ τη Βενετία στις καλλιτεχνικές του ανησυχίες που θα τον οδηγήσουν στο Τολέδο όπου θα γνωρίσει τη σύντροφο της ζωής του και την καταξίωση, που όμως θα συμπέσουν με τη σύγκρουσή του με τον ιερωμένο Nino De Guevara όταν αυτός τον κατηγορεί για βλασφημία.

-Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 19.00: Ταινία: Goya (με υπότιτλους στα ελληνικά)

Η ζωή του Φρανσίσκο Ντε Γκόγια μέσα από τη δημιουργική ματιά του Κάρλος Σάουρα. Οι τελευταίοι μήνες της ζωής του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου στο Μπορντό της Γαλλίας, αποτελουν το σκελετό αυτής της ιστορίας που μας οδηγεί στο παρελθόν του Γκόγια και στην προσπάθειά του να υλοποιήσει το προσωπικό του όραμα, μέσα από την τέχνη του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Λ. Συγγρού,9. 11743 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 92.46.901 fax. 210. 92.46.902
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.elmundo.gr