ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 19.00
Ταινία: Beltenebros της Pilar Miró
Κατά την μεταπολεμική περίοδο, ο λοχαγός Darman, ένας άντρας ώριμος, πολιτικός εξόριστος, συνδεδεμένος με το κομμουνιστικό κόμμα πηγαίνει στη Μαδρίτη για μια δύσκολη αποστολή: να απομακρύνει έναν πληροφοριοδότη, υπεύθυνο για το θάνατο πολλών στρατιωτικών. Όταν βρεθεί εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την ανάμνηση μιας παρόμοιας υπόθεσης 16 χρόνια πίσω. Θα γνωρίσει τη Rebeca, μια ελκυστική νεαρή, σταρ ενός night club, που θα τον βοηθήσει στηναποστολή του.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 19.00
Ταινία: Hola, ¿estás sola? της Icíar Bollaín
Είναι η ιστορία ενός ταξιδιού και μιας φιλίας ανάμεσα σε δυο κοπέλες, τη Niña και την Trini. Και οι δυο με ένα επισφαλές παρελθόν, ένα παρόν που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ένα μέλλον ανοιχτό στις επιθυμίες τους. Στην πορεία τους μοιράζονται τα πάντα: την αγάπη τους για τον Olaf, ένα Ρώσο που δεν μιλά ισπανικά, και μια μεγάλη απογοήτευση, τη Mariló, τη μητέρα της Niña. Στο ταξίδι η Niña βρίσκει μια αγάπη και τη χάνει, ξαναβρίσκει τη μητέρα της και τη χάνει, αλλά βρίσκει μια φίλη και αυτή είναι για πάντα.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 19.00
Ταινία: Te doy mis ojos της Icíar Bollaín
Μια χειμωνιάτικη νύχτα, μια γυναίκα, η Pilar, φεύγει από το σπίτι της. Παίρνει το γιο της, Juan και λίγα πράγματα...Πρόκειται για μια αλληγορική ταινία με θέμα την οικογενειακή βία και την γυναικεία κακοποίηση.
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00
Ταινία: La vida sin mi της Isabel Coixet
Η Ann είναι 23 χρονών, έχει δυο κόρες, έναν άντρα άνεργο τον περισσότερο καιρό, μια μητέρα που μισεί τον κόσμο, έναν πατέρα που βρίσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια στη φυλακή και μια δουλεία ως βραδινή καθαρίστρια σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο ποτέ δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί την ημέρα...Ζει σε ένα τροχόσπιτο, στον κήπο της μητέρας της, στα προάστια του Vancouver. Αυτή η γκρίζα κατάσταση θα αλλάξει εντελώς μετά από μια ιατρική γνωμάτευση. Από εκείνη την ημέρα η Ann, με αυτό τον παράδοξο τρόπο, θα ανακαλύψει την χαρά του να ζεις.
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 19.00
Ταινία: La vida secreta de las palabras της Isabel Coixet
Ένα μέρος απομονομένο στη μέση της θάλασσας: μια πλατφόρμα πετρελαίου, όπου εργάζονται μόνο άνδρες, στην οποία συνβαίνει ένα ατύχημα. Μια γυναίκα που προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν της, φτάνει στην πλατφόρμα για να προσέχει έναν άνδρα που έμεινε προσωρινά τυφλός. Ανάμεσά τους αναπτύσεται μια ιδιαίτερη σχέση, ένα δέσιμο γεμάτο μυστικά, αλήθειες, ψέματα, χιούμορ και πόνο, από το οποίο κανένας από τους δυο δεν θα βγει αλόβητος, θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.
Πρίν την προβολή των ταινιών θα γίνει μία παρουσίαση στην οποία θα σχολιαστούν θέματα περιεχομένου, τεχνικά, κοινωνικά που σχετίζονται με την ταινία και το σκηνοθέτη.

Η παρουσίαση και η προβολή θα γίνουν στα ισπανικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Elmundo
Λ. Συγγρού 9

11743 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 92.46.901 fax. 210. 92.46.902
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.elmundo.gr