Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017  στις 17:00, το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, οργάνωσε Γευσιγνωσία στα πλαίσια της «5ης Παρουσίασης   Κρασιών από τη Ισπανία»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  παρουσιάσθηκαν  και δοκιμάσθηκαν 12 κρασιά, προερχόμενα από  γνωστά οινοποιεία διαφόρων περιοχών της Ισπανίας από τα οποία τα 6 διανέμονται στην ελληνική αγορά,  ενώ  τα υπόλοιπα 6 παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

MARQUÉS DE CÁCERES S.A. - VERDEJO 2016 (Εισαγωγέας: GENKA COMMERCIAL S.A.)
BODEGAS TIONIO S.A. - AUSTUM VERDEJO 2016 (Εισαγωγέας: ALL ABOUT WINE)
BODEGAS MARTÍN CÓDAX - MARA MARTÍN
GRANBAZAN - ETIQUETA AMBAR 2015
BODEGAS MUGA S.L.  - MUGA BLANCO 2016 (Εισαγωγέας: AIOLOS S.A.)
BODEGA LEYENDA DEL PARAMO – EL APRENDIZ
BODEGAS VALENCISO - VALENCISO RESERVA 2010
C.V.N.E. BODEGA IMPERIAL - IMPERIAL GRAN RESERVA 2010
BODEGAS LA HORRA, S.L - CORIMBO 2011 (Εισαγωγέας: OENOCOSMOS S.A.)     
BODEGAS IZQUIERDO S.L. - ANTONIO IZQUIERDO VENDIMIA SELECCIONADA 2012      
BODEGA OTAZU - ALTAR 2008  
BODEGAS LUSTAU, S.L. - LUSTAU OLOROSO DON NUÑO SECO (Εισαγωγέας: DEALS, S.A.)

Η παρουσίαση έγινε από τον γνωστό sommelier κο. Ανδρέα Ματθίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Οινοχόων και μεγάλο γνώστη των ισπανικών κρασιών.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, αναφέρθηκε στις διαφορετικές περιοχές της ισπανικής παραγωγής  ξεχωρίζοντάς τες ανάλογα με τα κλιματικά και γεωγραφικά τους  χαρακτηριστικά, όπως επίσης και ανάλογα με το είδος του παραγόμενου σταφυλιού.

Η Ισπανία διακρίνεται, επειδή  αποτελεί την πρώτη χώρα παγκοσμίως σε καλλιεργήσιμη επιφάνεια αμπελώνα, ένα 13,5% του συνόλου, χάρις στα  περισσότερα από τα 4.000 οινοποιεία της.  Επίσης, είναι η τρίτη παραγωγός χώρα κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο με  ετήσια παραγωγή  37.200.000 εκατόλιτρα και εξάγοντας το 60% της παραγωγής της. 

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton,  χαρακτηρίσθηκε από  αθρόα συμμετοχή του κοινού, όπου μεταξύ άλλων,  παρευρέθησαν γνωστοί γευσιγνώστες, εξειδικευμένοι εκπρόσωποι τύπου, εισαγωγείς, επιχειρήσεις του τομέα HORECA και υπεύθυνοι αγορών μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γευσιγνωσία και τα  ισπανικά κρασιά, μπορείτε να απευθυνθείτε  στο  Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της  Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα:  2107247195, 2107248984