Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:00, το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, οργάνωσε Γευσιγνωσία στα πλαίσια της «4ης Παρουσίασης Κρασιών από την Ισπανία»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν και δοκιμάσθηκαν 12 κρασιά, προερχόμενα από γνωστά οινοποιεία διαφόρων περιοχών της Ισπανίας από τα οποία τα 6 διανέμονται στην ελληνική αγορά, ενώ τα υπόλοιπα 6 παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά :

FREIXENET - FREIXENET CORDÓN NEGRO BRUT (εισαγωγέας: W.S. KAROULIAS S.A.)

BODEGAS MIGUEL TORRES - VIÑA ESMERALDA (εισαγωγέας: GENKA COMMERCIAL S.A.)

ADEGA E VIÑEDOS PACO & LOLA - PACO & LOLA

FINCA VIÑOA S.L. - FINCA VIÑOA S.L.

JOSÉ ESTÉVEZ S.A. (HIJOS DE RAINERA PÉREZ MARÍN) - LA GUITA (MANZANILLA)

BODEGA VIÑA REAL - VIÑA REAL RESERVA 2010 (εισαγωγέας: TRINITY WINES LTD.)

FINCA VALPIEDRA, S.L. - FINCA VALPIEDRA RESERVA 2009 

BODEGA HACIENDA MOLLEDA (XUCROGAS, S.A.) - FINCA LA MATEA

BODEGAS ALEJANDRO FERNANDEZ - PESQUERA CRIANZA (εισαγωγέας: AIOLOS S.A.)

BODEGAS CASTAÑO, S.L. - CASTAÑO COLECCIÓN .CEPAS VIEJAS 2013

ALVARO PALACIOS - CAMINS DEL PRIORAT 2015 (εισαγωγέας: AIOLOS S.A.)

BODEGAS SANCHEZ ROMATE - REGENTE PALO CORTADO (εισαγωγέας: ALL ABOUT WINE)

Η παρουσίαση έγινε από τον γνωστό sommelier κο. Ανδρέα Ματθίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και μεγάλο γνώστη των ισπανικών κρασιών.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, αναφέρθηκε στις διαφορετικές περιοχές της ισπανικής παραγωγής ξεχωρίζοντάς τες ανάλογα με τα κλιματικά και γεωγραφικά τους χαρακτηριστικά, όπως επίσης και ανάλογα με το είδος του παραγόμενου σταφυλιού.

Η Ισπανία διακρίνεται, επειδή αποτελεί την πρώτη χώρα παγκοσμίως σε καλλιεργήσιμη επιφάνεια αμπελώνα, ένα 13,5% του συνόλου, χάρις στα περισσότερα από τα 4.000 οινοποιεία της. Επίσης, είναι η τρίτη παραγωγός χώρα κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο με ετήσια παραγωγή 37.200.000 εκατόλιτρα και εξάγοντας το 60% της παραγωγής της.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, χαρακτηρίσθηκε από αθρόα συμμετοχή του κοινού, όπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν γνωστοί γευσιγνώστες, εξειδικευμένοι εκπρόσωποι τύπου, εισαγωγείς, επιχειρήσεις του τομέα HORECA και υπεύθυνοι αγορών μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ.