Ο πρώτος μη-Μεξικάνος που τιμάται με τον τίτλο του «Γνώστη της Τεκίλα» είναι Έλληνας

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, αναγνωρισμένος μπαρτέντερ και Πρεσβευτής της τεκίλα José Cuervo στην Ελλάδα, βραβεύτηκε από το Εθνικό Επιμελητήριο της Βιομηχανίας της Τεκίλα του Μεξικού

Ο Πρέσβης Μεξικού στην Ελλάδα, Tarcisio Navarrete Montes de Oca, παρέδωσε το βραβείο στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής του Μεξικού, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Κος. Πρέσβης υπογράμμισε την σημασία της τεκίλα ως εμβληματικό στοιχείο του Μεξικάνικου πολιτισμού παγκοσμίως.

Επισήμανε πως «είναι μεγάλη χαρά για μας να βραβεύουμε με την αναγνώριση του «Γνώστη της Τεκίλα», που δίνεται από το Εθνικό Επιμελητήριο της Βιομηχανίας της Τεκίλα του Μεξικού, στον Κο. Στέλιο Παπαδόπουλο, ο οποίος στηρίζει και προωθεί ακούραστα την τεκίλα στην Ελλάδα».

Με την παράδοση του βραβείου και του πιστοποιητικού που τον τιμάνε ως «Γνώστη της Τεκίλα», ο Πρέσβης Μεξικού σημείωσε πως ο Κος. Παπαδόπουλος διαπρέπει με περισσότερα από 15 χρόνια καριέρας ως μπαρτέντερ, μοιράζοντας το πάθος του για το εμβληματικό Μεξικάνικο ποτό.

Ο Κος. Πρέσβης προσέθεσε πως «ο Στέλιος συνεχίζει να καλλιεργεί τις γνώσεις του, να δημιουργεί νέες τάσεις στην ειδικότητα του και να προβάλλει ακούραστα την τεκίλα. Σήμερα, ως Πρεσβευτής της μάρκας Cuervo, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προωθώντας την.»

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την πλήρης στήριξη της οικογένειας του, της José Cuervo, που τον τίμησε με τον τίτλο του Πρεσβευτή της, και την υποστήριξη της P.T. Beverage World και του Εθνικού Επιμελητήριου της Βιομηχανίας της Τεκίλα του Μεξικού. Επισήμανε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή που είναι ο πρώτος μη-Μεξικάνος που λαμβάνει τον τίτλο του «Γνώστη της Τεκίλα».

Επίσης δήλωσε: «Αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο μια προσωπική επιτυχία, αλλά αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα της συνεισφοράς όλων όσων συνάντησα, από την Ελλάδα στο Μεξικό, στον δρόμο μου προσπαθώντας να μάθω τα πάντα για την τεκίλα.

Θα προβάλλω περήφανα αυτό το βραβείο, προωθώντας την τεκίλα παγκοσμίως. Πρόκειται για μία ευθύνη που αναλαμβάνω με χαρά. Η αποδοχή αυτού του βραβείου από το Εθνικό Επιμελητήριο της Βιομηχανίας της Τεκίλα του Μεξικού αποτελεί πολύ σημαντικό σταθμό στην καριέρα μου και με ωθεί να συνεχίσω να διαδίδω τις γνώσεις μου και το πάθος μου για την τεκίλα και τις ιστορίες της.

Η τεκίλα είναι ένα δώρο του Μεξικού στον κόσμο.»