Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, μια γιορτή της μουσικής που αυτή τη χρονιά γιορτάζει τα 16 του χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη από 2 έως 4 Ιουνίου. Το Primavera Sound ξεκίνησε το 2001 στο Poble Espanyol και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα από τα σημεία αναφοράς στα urban festivals με συμμετοχές από μεγάλα ονόματα του διεθνές μουσικού στερεώματος και τόσο νέους όσο και καθιερωμένους Ισπανούς καλλιτέχνες, καλύπτοντας μια πληθώρα μουσικών ειδών από την ανεξάρτητη έως την pop, rock αλλά και τη μουσική σκηνή της ελεκτρόνικα.



Στις 21 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε το cartel των φετινών συμμετοχών, μια πληθώρα καλλιτεχνών που προσεγγίζει τους 150, όπως Radiohead, Brian Wilson, LCD Soundsystem, PJ Harvey, αλλά και Manel, Grupo de Expertos & Los Chichos . Οι διοργανωτές περίμεναν ότι η ζήτηση για τα εισιτήρια θα ήταν αυξημένη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα τρανταχτά ονόματα όσο και το ότι το 2015 προσέλκυσαν 175.000 κόσμου, δεν φαντάζονταν όμως ότι μέσα σε 10 μέρες θα είχαν κάνει φτερά τα Full-Festival εισιτήρια τις διοργάνωσης, με τιμές γύρω στα 165 €. Στην ιστοσελίδα ενημερώνονται οι θεατές ότι υπάρχουν ακόμα κάποια ημερήσια εισιτήρια για τις 2, 3 ή 4 Ιουνίου στα 80 €.

Alt

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες διεξαγωγής του Primavera Sound οι επισκέπτες της Βαρκελώνης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αρκετές παράλληλες δραστηριότητες που ξεκίνησαν ήδη από τον Ιανουάριο με DJ sets και ζωντανή μουσική σε bars της πόλης και θα κορυφωθούν στις ημέρες του τελικού φεστιβάλ, όπου αυτοί που θα παραβρεθούν στο Parc Del Forum (με έκταση στα 180.000 τ.μ.) γνωρίζουν πως δύσκολα θα καταφέρουν να παραβρεθούν σε όλες τις συναυλίες της ημέρας, θα μπορέσουν όμως να απολαύσουν τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία κάνοντας ήδη σχέδια για την επόμενη χρονιά.