Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Απόπειρα, η Ονειροπαγίδα της βασίλισσας του μικροδιηγήματος Άνα Μαρία Σούα (Ana María Shua). Η πολυβραβευμένη Αργεντίνα συγγραφέας (Μπουένος Άιρες, 1951) έχει εκδόσει πάνω από 80 βιβλία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον ισπανόφωνο κόσμο. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Είναι το πρώτο της βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια αποκλειστική εκ βαθέων μικροσυνέντευξη της συγγραφέως.

Η Ονειροπαγίδα είναι πλασμένη από απολαυστικές λογοτεχνικές μπουκίτσες ονειροφαντασίας:

"Αρκεί ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού για να μεταφερθούμε σε ένα αναπάντεχο βασίλειο. Σε λίγες αριστοτεχνικές γραμμές τα μικροδιηγήματα της Άννα Μαρία Σούα μάς προσφέρουν μια διαφορετική ματιά στα όνειρα, τους μύθους, τα παραμύθια, αλλά και στην καθημερινότητα. Με την ανάγνωσή τους ανακαλύπτουμε μια άλλη διάσταση της πεζογραφίας: το μικρό είναι υπέροχο και συγκλονιστικό, μα και συχνά ανησυχητικό..."
Luisa Valenzuela
“Είναι απαραίτητο να σταματάς σε κάθε κεφαλαιάκι, σε κάθε κομμάτι αυτού του καθρέπτη ενός σύμπαντος από αστραφτερά θραύσματα. Είναι ένα βιβλίο εκθαμβωτικό.”
Guillermo Saccomano

Από τη βασίλισσα του μικροδιηγήματος, Άννα Μαρία Σούα, ένα βιβλίο για τα όνειρα, την αϋπνία και όχι μόνο. “Από τι είναι φτιαγμένα τα όνειρα;” διερωτάται η συγγραφέας και υφαίνει τις σύντομες ιστορίες της από την ύλη του ύπνου και των ονείρων.

Ένα πρωτότυπο είδος λογοτεχνίας με τη γοητεία της μινιατούρας και με τις γρήγορες εναλλαγές του σημερινού τρόπου επικοινωνίας.

Μετάφραση από τα ισπανικά: Άννα Βερροιοπούλου

Βλέπε επίσης:
http://apopeirates.blogspot.gr
http://www.anamariashua.com.ar