Η Santa Cruz μεταμορφώνεται σε ελληνική πόλη γεμίζοντας με διαφημιστικές αφίσες γραμμένες στη γλώσσα του Ομήρου.

Αυτές τις μέρες στο κέντρο της Santa Cruz στην Τενερίφη, οι συνηθισμένες διαφημιστικές αφίσες με τις φανταχτερές φωτογραφίες και τα δελεαστικά μηνύματα που κατακλύζουν όλες τις πόλεις, μετατρέπονται σε ελληνικές, μιας και η πόλη προετοιμάζεται να «παραστήσει» την Αθήνα του σήμερα, σύμφωνα με το σενάριο της πέμπτης ταινίας «Bourne» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον.

Η τοπική εταιρεία παραγωγής Sur Films, η οποία συνεργάζεται με τη Universal Pictures, έχει ξοδέψει αρκετές μέρες προκειμένου να προσαρμόσει περιοχές της Santa Cruz στις ανάγκες του σεναρίου της πρώτης χολιγουντιανής υπερπαραγωγής που γυρίζεται στην πόλη. Γι’ αυτό το λόγο δε θα είναι περίεργο να δει κάποιος φανταστικές ανακοινώσεις κινητής τηλεφωνίας 4G με ελληνικούς χαρακτήρες κολλημένες στις πλευρές των περιπτέρων στο κέντρο της πόλης δίπλα στις αφίσες που διαφημίζουν αρώματα, ή ακόμα και γιαούρτια.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο της Santa Cruz αλλά κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων τις οποίες θα βρίσκεται το κινηματογραφικό συνεργείο στο νησί, θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα και σε άλλες περιοχές της πόλης όπως η συνοικίες Salud και Valleseco. Επίσης, θα γυριστούν σκηνές και στα νότια του νησιού.

Στο κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθούν οκτώ βραδινά γυρίσματα, μεταξύ 19:00 και 06:00, και θα χρησιμοποιηθούν 1.000 άτομα κομπάρσοι και προσωπικό. Από τη δημαρχεία υπολογίζουν ότι τα έσοδα που θα τους αποφέρει στην πόλη είναι γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές: abc.es, finanzas.com