Η εικοστή ταινία του μεγαλύτερου εν ζωή ισπανού σκηνοθέτη από την Mancha ξεκίνησε να γυρίζεται αρχές καλοκαιριού σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ισπανίας, από τις βόρειες Rias Altas στη Γαλικία ως την Σιέρρα της Huelva και από το κέντρο της Μαδρίτης μέχρι τα Πυρηναία όρη και τα γραφικά χωριά της Huesca.

«Silencio» (Σιωπή) ο τίτλος της ταινίας και ο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στο σινεμά των γυναικών που τον καθιέρωσε αλλά και στο γνώριμο δράμα μετά από το σύντομο διάλλειμα-σχόλιο του «Δεν Κρατιέμαι». Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα και η επίσημη αφίσα της ταινίας έχουν ήδη κυκλοφορήσει με τα γυναικεία πρόσωπα να ορίζουν με την δύναμη τους την κατεύθυνση της ιστορίας. Η Emma Suarez και η Adriana Ugarte είναι και οι δύο η Julieta, σε νεαρή και μεγαλύτερη ηλικία, καθώς η ιστορία εξελίσσεται για 30 χρόνια από το 1985 μέχρι και σήμερα. Για την Julieta τα καλύτερα χρόνια είναι εκείνα της δεκαετίας του 80 φυσικά και τώρα πλέον βρίσκεται μπερδεμένη, ένα βήμα πριν την καταστροφή περιμένοντας ίσως ένα θαύμα να την σώσει. Το «Silencio» μιλάει για αυτό το θαύμα που καμιά φορά συμβαίνει, μιλάει για την μοίρα, την ενοχή και το μυστήριο που ακολουθεί τις επιλογές να αφήσουμε πίσω ανθρώπους που αγαπάμε.

Στο πολύ προσωπικό και περίπλοκο σύμπαν της, η Julieta έχει μάρτυρες και συνοδοιπόρους ηθοποιούς γνώριμους από άλλες ταινίες του Αλμοδόβαρ, όπως η πολύ ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Rossy de Palma ως προσωπική βοηθό της πρωταγωνίστριας (έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του, από το Δέσε με μέχρι τις Ραγισμένες Αγκαλιές) και ο Dario Grandinetti ως εραστής (αξέχαστος στο «Μίλα της») αλλά και νέα πρόσωπα του ισπανικού σινεμά, όπως η υπέροχη Inma Cuesta και η Michelle Jenner.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν η ταινία, που τα δικαιώματα της αγόρασε πρόσφατα και η Sony για την παγκόσμια αγορά, θα παρουσιαστεί πρώτα σε κάποιο από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Θα είναι όμως σίγουρα μια πολυαναμενόμενη ταινία για την οποία προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα, από όσα έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία των αδελφών Αλμοδόβαρ, El deseo και για την οποία πιθανόν να κρατηθεί Σιωπή μέχρι να συναντηθεί ολοκληρωμένη πλέον με το κοινό της και να αρχίσει το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.