Γιάννης ΠαπαϊωάννουΑυτή την Κυριακή η σειρά «Μεσόγειος» της ΕΤ1 (Κυριακή 18.00 και επανάληψη 00.30) σας ταξιδεύει στην Βαρκελώνη, με την σημαντική και δραστήρια μουσική σκηνή που ενσωματώνει δημιουργικά διαφορετικές παραδόσεις της Μεσογείου, αστικές αλλά και της Καταλονίας, συναντούμε την Amparo Sanchez, τον Dani “Macaco”, τον κουβανό τρομπετίστα Carlitos από τους Ojos De Brujo, την εντυπωσιακή φωνή και παρουσία της Silvia Perez Cruz, συγκροτήματα όπως οι La Troba Kung-Fu και οι Sabor de Gracia, καθώς και δύο σχήματα με… ελληνικό χρώμα στα οποία μετέχει ο Έλληνας ουτίστας Γιάννης Παπαϊωάννου, τους Asikides και τους Yacine & the Oriental Groove.

Στη σειρά «Μεσόγειος» το παρελθόν συναντά το σήμερα με λόγο και ήχο σύγχρονο, που σέβεται την παράδοση, που τη θεωρεί πηγή έμπνευσης αλλά και γνώσης.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου, με παρουσιαστή τον Κωστή Μαραβέγια, έναν από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ελλήνων τραγουδοποιών, που εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας με το ακορντεόν και την κιθάρα του, συναντά παραδοσιακούς και σύγχρονους μουσικούς σε οχτώ χώρες, που τους ενώνει η Μεσόγειος.

Γνωρίζεται μαζί τους, ανταλλάσσει ιδέες, ακούει τις μουσικές τους, μπαίνει στην παρέα τους και παίζει. Και μέσα από την κοινή γλώσσα της μουσικής, μας μεταφέρει την εμπειρία αλλά και τη γνώση. Ζούμε μαζί του τις καθημερινές στιγμές των μουσικών, τις στιγμές που γλεντάνε, που γιορτάζουν, τις στιγμές που τους κυριεύει το πάθος.

ΕΤ1 Live

«Μεσόγειος» - Ανδαλουσία - 25/12/2012

«Μεσόγειος» - Προηγούμενες εκπομπές