Πέντε γυναίκες με πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις διερευνούν το θέμα «Γιατί οι άντρες διαρκούν λίγο;» στην κωμωδία των José Μiguel Contreras και Αna Rivas «5gynaikes.com», που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Coronet τη χειμερινή περίοδο από 16 Οκτωβρίου.

Όπως λένε... οι δημοσκοπήσεις, υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες από άντρες, ενώ γεννιούνται περισσότερα αγόρια από κορίτσια. Πού χάνονται όμως οι άντρες στη διαδρομή; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι «5gynaikes. com» συντάσσοντας ένα εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς πρέπει οι γυναίκες να χειρίζονται αυτά τα ευαίσθητα μηχανήματα που ονομάζονται άντρες. Ένα εγχειρίδιο χρήσης των αντρών για καλύτερες και μακροβιότερες επιδόσεις. Πέντε μονόλογοι από πέντε γυναίκες ηθοποιούς, η καθεμία σ΄ ένα προσωπικό ρεσιτάλ ερμηνείας και μία ακόμα ηθοποιός σε ρόλο- έκπληξη για το κοινό, αφού αυτό συμμετέχει από τη στιγμή που πατάει το πόδι του στο θέατρο. 

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Θέατρο Αλκάθαρ στη Μαδρίτη και την είδαν 1.0000.000 θεατές και 800.000 στη Βαρκελώνη. Η παράσταση της Αθήνας θα ανέβει σε σκηνοθεσία-διασκευή Βαρβάρας Δούκα, μουσική επιμέλεια Στάθη Παρασκευόπουλου, κοστούμια Μαρίας Αφεντάκη, σκηνικά Dolores Μéndez και φωτισμούς Johan Kegyes. Παίζουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Ανθή Ανδρεοπούλου, Ευγενία Αποστόλου, Σάρα Γανωτή, Αρετή Ντάλιου, Νέλλη Πολυδεράκη. 

Πηγή: www.tanea.gr