Ο Antonio Banderas, η Salma Hayek αλλά και ο Pedro Almodovar είναι μεταξύ των διασήμων που είναι υποψήφιοι στα ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία Goya 2012.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των βραβείων Goya έγινε την Τρίτη στη Μαδρίτη, παρουσία του προέδρου της Ισπανικής Ακαδημίας κινηματογράφου Enrique Gonzalez Macho.

Πιο συγκεκριμένα, ο Antonio Banderas είναι υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού, για τον ρόλο του στην ταινία “La piel que habito” (The Skin I Live In). Για το βραβείο αυτό υποψήφιοι είναι επίσης οι ηθοποιοί Daniel Bruehl (“Eva:”), Luis Tosar (“Mientras Duermes” - (While You Sleep), και Jose Coronado (“No habra paz para los malvados - (No Peace for the Wicked).

Η Salma Hayek, για τον ρόλο της στο “La chispa de la vida” (The Spark of Life) και η Elena Naya με την ερμηνεία της στην ταινία “La piel que habito”, διεκδικούν το βραβείο Goya καλύτερης ηθοποιού. Στην ίδια κατηγορία υποψήφιες είναι επίσης οι ηθοποιοί Inma Cuesta (“La voz dormida” - (The Sleeping Voice) και Veronica Echegui (“Katmandu. Un espejo en el cielo” - (Kathmandu. A Mirror in the sky).

Ο Pedro Almodovar είναι υποψήφιος για το Goya καλύτερου σκηνοθέτη, με το “La piel que abito”. Για το βραβείο αυτό, ο Almodovar θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τους Enrique Urbizu (“No habra paz para los malvados” - (No Peace for the Wicked), Mateo Gil (“Blackthorn”), και Benito Zambrano (“La voz dormida” (The Sleeping Voice).

Το παρών στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των βραβείων Goya έδωσαν οι ηθοποιοί Jan Cornet, Lluis Homar, Inma Cuesta, ο παραγωγός Agustin Almodovar και ο σκηνοθέτης Benito Zambrano.

Η τελετή απονομής των 26ων βραβείων Goya θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ant1online