Εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας, για ομογενείς και αλλογενείς στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος». Τα μαθήματα, που θα δοθούν από 1η έως 25 Ιουλίου στο τμήμα κλασικών σπουδών του πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, θα διδάξει εθελοντικά ο καθηγητής ερευνητής Νικολούτσος Κωνσταντίνος από το Florida Atlantic University.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι η εγγραφή διακοσίων ομογενών και αλλογενών, ηλικίας 18-70 ετών, από όλη την Αργεντινή, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Νόστου Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος. Τα μαθήματα, που παραδίδονται δωρεάν, εντάσσονται στον κύκλο μαθημάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, που διοργανώνει καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο «Νόστος» σε έξι επίπεδα, μαθητές και ενηλίκους. Στους άμεσους στόχους της οργάνωσης είναι και η λειτουργία ενός Κέντρου διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας.

«Είμαστε ευτυχείς που για καταφέραμε και φέτος να διοργανώσουμε τα μαθήματα και μάλιστα στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή της πατρίδας μας», σημειώνει η κ. Τσαρδίκος. «Ότι κάνουμε μέσα από το «Νόστο», που μετράει μόλις δύο χρόνια ζωής, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση και ανάπτυξη των σχέσεων του Ελληνισμού της Αργεντινής με τον ελληνισμό εκτός ή εντός της Ελλάδος, αλλά και την προσέλκυση των αμέτρητων φιλελλήνων που υπάρχουν στη χώρα».

Ο κ. Νικολούτσος θα δώσει στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και μία διάλεξη για τη θρυλική βασίλισσα της Σπάρτης Γοργώ, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή. Στη συνέχεια ο «Νόστος» έχει εξασφαλίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, τη διοργάνωση -σε μηνιαία βάση- διαλέξεων με θέμα την Ελλάδα στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες.

Παράλληλα, και πάλη υπό την αιγίδα της πρεσβείας μας στην Αργεντινή, έχουν δρομολογηθεί δύο διαγωνισμοί με θέματα ελληνικά. Ο πρώτος είναι λογοτεχνικός με θέμα «Ο Ελληνισμός και ο Μέγας Αλέξανδρος-παρελθόν, παρόν και μέλλον», και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής.

Ο δεύτερος απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια της ψυχής μας» και διοργανώνεται σε συνεργασία με την τοπική Ένωση Φωτογράφων. Τα 30 καλύτερα έργα θα εκτεθούν στην αίθουσα «Ωνάσης» της ελληνικής πρεσβείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πληροφορίες: www.nostosonline.gr