Άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ, με δύο shops in shop σε πολυκαταστήματα της Νέα Υόρκης και της Βοστώνης, που θα λειτουργήσουν αντίστοιχα στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιεί η εταιρεία παραγωγής οικιακού εξοπλισμού Cocomat.

Στο ίδιο διάστημα, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου, η εταιρεία (έδρα Ξάνθη), όπως ανέφερε στη «Ν» ο πρόεδρός της, κ. Μιχάλης Ευμορφίδης, επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά της Ισπανίας, με τη λειτουργία δύο νέων καταστημάτων στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, καθώς επίσης τον Οκτώβριο ανοίγει ακόμη δύο νέα καταστήματα, στο Αμβούργο και στα Χανιά (ιδιόκτητο κατάστημα 1.000 τ.μ. στην περιοχή Πυθάρι).

Συνολικά το τέλος του 2009 θα βρει την εταιρεία, η οποία ήδη δημιουργεί το 38% του τζίρου της από τις πωλήσεις εξωτερικού, με τέσσερα νέα καταστήματα και δύο νέα shops in shops, ενώ επίσης το φθινόπωρο η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει στην αγορά νέα σειρά προϊόντων υψηλής αισθητικής.

Τόσο τα νέα καταστήματα, όσο και η νέα σειρά προϊόντων, αποτελούν μέρος του τρέχοντος επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει επίσης και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων της διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός τέθηκε σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη (κοντά στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos) νέο κατάστημα υπό τη μορφή franchising.

Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης η εταιρεία, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Ευμορφίδη, προσβλέπει σε αύξηση του τζίρου της στα 25 εκατ. ευρώ, έναντι των 22 εκατ. ευρώ του 2008.

Β.ΒΕΓ.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009 07:00