Στην υπογραφή συμφωνίας με την ισπανική εταιρεία ΑRGAL Groupo Alimentario προχώρησε η γνωστή ελληνική εταιρία παραγωγής αλλαντικών Creta Farm. Ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο δραστηριοποίησής της στην αγορά της Αμερικής, η Creta Farm προχώρησε σε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες αλλαντοβιομηχανίες της ισπανικής αγοράς μέσω joint venture, προσφέροντας για πρώτη φορά στους ισπανούς καταναλωτές αλλαντικά με ελαιόλαδο.

Η εισαγωγή της ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας στην Ισπανία αποτελεί μια μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία, καθώς η συγκεκριμένη αγορά διαθέτει μια μακρά παράδοση στον κλάδο των αλλαντικών και απευθύνεται σε ένα καταναλωτικό κοινό με υψηλές απαιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμική της ισπανικής αγοράς αλλαντικών μεταφράζεται στην κατανάλωση 600.000 τόνων ετησίως, με τον τζίρο να αγγίζει τα 7 δις ευρώ.

Η αλλαντοβιομηχανία ΑRGAL Groupo Alimentario ιδρύθηκε το 1914 ως οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση της ισπανικής αγοράς, αυξάνοντας διαρκώς την παρουσία της και επεκτείνοντας τις παραγωγικές μονάδες και το δίκτυο διανομής και διάθεσης των προϊόντων της. Πρόκειται για μια ευέλικτη εταιρεία που συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό προτιμήσεων καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, με εξειδίκευση στα gourmet αλλαντικά υψηλής ποιότητας, αντιπροσωπευτικά της ισπανικής παράδοσης.

Έχοντας ως γνώμονα τη σύνδεση του ονόματός της με την καινοτομία και την υγιεινή διατροφή σε παγκόσμια κλίμακα, η Creta Farm στοχεύει στην επέκταση της σε ακόμα περισσότερες αγορές κατακτώντας ξεχωριστή θέση σε αυτές.

Πηγή: www.imerisia.gr