Σε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας, για την ανάπτυξη ευρέος φάσματος επιχειρηματικών ευκαιριών στους τομείς των Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης, κατέληξαν ο ισπανικός όμιλος Prisa και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Η συμφωνία, την οποία υπέγραψαν ο κ. Χρήστος Δ. Λαμπράκης, Πρόεδρος του ΔΟΛ, και ο κ. Juan Luis Cebrian, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PRISA και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του, περιλαμβάνει ποικίλες πρωτοβουλίες τόσο στον τομέα των εφημερίδων (γενικού, οικονομικού και αθλητικού περιεχομένου) και στον περιοδικό τύπο, όσο και στο Διαδίκτυο, τις συμπληρωματικές πωλήσεις, την τηλεόραση και την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και τις εκδόσεις βιβλίων.

«Η συμμαχία αυτή θα καταστήσει μεταξύ άλλων δυνατή την ανταλλαγή αρθρογραφίας ανάμεσα στις σημαντικότερες εφημερίδες των δύο ομίλων, Το Βήμα, Τα Νέα και El Pais, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων δημοσιογράφων των αναφερθεισών εφημερίδων», επισημαίνει ο ΔΟΛ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, οι δύο όμιλοι εκφράζουν, παράλληλα, το ενδιαφέρον τους για την προώθηση και διάδοση της πολιτιστικής τους ταυτότητας και δράσης στις χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η δομή κάθε ξεχωριστής κοινής δράσης θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με το είδος της συνεργασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίζει ο κάθε όμιλος.