Κοντά στη σύναψη συμφωνίας με ισπανική αλλαντοβιομηχανία για τη σύσταση μικτής θυγατρικής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων "Εν Ελλάδι" στην ιβηρική χερσόνησο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Creta Farm.

Κατά το πρότυπο της συμφωνίας με την αμερικανική αλλαντοβιομηχανία Clemens, η Creta Farm συζητάει με τον ισπανικό όμιλο τη σύσταση μικτής θυγατρικής, η οποία θα ελέγχεται κατά 50% από τις δύο πλευρές.

Η Creta Farm θα συνεισφέρει στη νέα εταιρία τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την Ισπανία, των σημάτων της, καθώς και της τεχνογνωσίας παραγωγής τους, ενώ ο Ίβηρας εταίρος, τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, το δίκτυο διανομής και πωλήσεων, καθώς και όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές εργασίες.

Έναντι της χορήγησης των δικαιωμάτων της πατέντας, η Creta Farm θα λαμβάνει και αμοιβή ίση με το 1,5% των καθαρών πωλήσεων της νέας μικτής εταιρίας, από τη στιγμή που αυτή θα εμφανίσει κέρδη .

Η ισπανική αγορά αλλαντικών κάνει ετήσιο τζίρο 5 δισ. ευρώ, ενώ οι μέχρι τώρα έρευνες έδειξαν πρόθεση αγοράς της σειράς "Εν Ελλάδι" με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά (της τάξης του 90%). Ο ισπανικός όμιλος, με τον οποίο είναι κοντά σε συμφωνία η Creta Farm, διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής και δίκτυο που καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Πέραν της γνωστής σειράς "Εν Ελλάδι" οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν την παραγωγή και οικολογικού πατέ το οποίο θα παράγεται με ελαιόλαδο αντί ζωικού λίπους.

 

Πηγή: euro2day.gr