Στρατηγική ενίσχυσης της παρουσίας της στο εξωτερικό ακολουθεί η εγχώρια εταιρία φυσικών καλλυντικών Apivita, η οποία μετά από πολυετή εξαγωγική δράση προχώρησε στην ίδρυση αυτόνομης θυγατρικής στην Ισπανία.

Ηδη στη χρήση του 2007 οι πωλήσεις των προιόντων Apivita στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 62% ενώ σύμφωνα με τις ενδείξεις του α’ εξαμήνου, οι πωλήσεις της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 40%.

Η σημαντική αυτή βελτίωση αποτελεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, απόρροια της εμπορικής σχέσης που έχει δημιουργήσει με την αλυσίδα πολυκαταστημάτων El Corte Ingles, η οποία εκτός από πανισπανική κάλυψη με 80 καταστήματα, προσφέρει στην Apivita προβεβλημένη θέση για την διάθεση των προιόντων της.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη σχέση με τον ισπανικό λιανεμπορικό όμιλο, εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και στην αγορά της Πορτογαλίας, όπου η El Corte Ingles, διαθέτει δύο κεντρικά πολυκαταστήματα.

Σημειώνεται δε ότι το 2007 οι εξαγωγές της εταιρίας ανήλθαν σε αξία στο 15% του συνολικού κύκλου εργασιών και στο 25% από άποψη όγκου, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 23,1 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία της στο 1 εκατ. ευρώ.

Για το 2008, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση κύκλου εργασιών στα 26-27 εκατ. ευρώ ενώ σε ότι αφορά τις συνολικές εξαγωγές προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 15%.

της Πέννυς Κούτρα
Πηγή: www.euro2day.gr