Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων που κατασκευάζουν τους πέντε εθνικούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με τις περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης, με συνέπεια να πληρώνει πανάκριβα χαράτσια ο λαός, πραγματοποίησαν χτες στο γραφείο του οι πρέσβεις της Ισπανίας Miguel Fuentes, της Γαλλίας Christophe Farnaud και της Γερμανίας Roland Michael Wegener.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, οι πρέσβεις εκδήλωσαν «το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τα έργα έως την ολοκλήρωσή τους». Κι αυτό βέβαια προφανώς γίνεται, καθώς, όπως είναι γνωστό, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες των χωρών αυτών συμμετέχουν στους ομίλους, όπως και αντίστοιχες μεγάλες τράπεζες έχουν δανειοδοτήσει τα έργα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός «επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι πέντε συμβάσεις παραχώρησης και τους ενημέρωσε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με τους αντισυμβαλλόμενους, προκειμένου να αντιμετωπισθούν εκκρεμή ζητήματα. Ακόμη, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Δημόσιο, ώστε να είναι συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις συμβάσεις».

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 19/2/2011