ΜΑΔΡΙΤΗ (Dow Jones) – Η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα και σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξης της οικονομίας, μετά την επιδείνωση των συνθηκών στην στεγαστική αγορά της χώρας. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2008 στο 1,6% από 2,3% προηγουμένως, διαμορφώνοντας τις προβλέψεις της πιο κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για το 2009 στο 1% από 2,3%.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά αναθεώρηση των εκτιμήσεων της τον περασμένο Απρίλιο.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, η Ισπανία αποτελούσε μια από τις πιο δυναμικές οικονομίες στη ζώνη του ευρώ. Το 2007 το ισπανικό ΑΕΠ κατέγραψε άνοδο 3,8%.

Ο κατασκευαστικός κλάδος έφθασε να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 18% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, ενώ το 30% των νέων θέσεων εργασίας προέρχονταν απο την κατασκευαστική αγορά, ωστόσο από το 2007 η αγορά ξεκίνησε να επιβραδύνει ενόψει των υψηλότερων επιτοκίων στη ζώνη του ευρώ αλλά και μετά την αύξηση της δανειοδότησης των ισπανικών νοικοκυριών.

© Dow Jones Newswires

Πηγή: www.capital.gr