Στην κατάργηση των υποχρεωτικών εισφορών στα ισπανικά ΕΒΕ (Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια) από τις επιχειρήσεις προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την βελτίωση των δημοσίων οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική report του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη οι εισφορές θα είναι προαιρετικές και η χρηματοδότηση των ΕΒΕ θα εξαρτάται πλέον ανάλογα από τις αναζητούμενες υπηρεσίες εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Το εν λόγω μέτρο θα αποφέρει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, στις επιχειρήσεις, εξοικονόμηση πόρων ύψους 250 εκ. €, εκ των οποίων τα 90 εκ. € θα αντιστοιχούν στις ΜΜΕ.

Πάντως η Εκτελεστική Επιτροπή του Ανωτάτου Συμβουλίου των Εμπορικών, Βιομηχανικών και Ναυτιλιακών Επιμελητηρίων της χώρας η οποία εκπροσωπεί συνολικά 3.291.263 επιχειρήσεις και 426.774 αυτόνομους επιχειρηματίες, σε έκτακτη γενική συνέλευση της εξέφρασε την αντίθεσή της στο εν λόγω μέτρο στην δε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει το μέτρο για τις ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή μεγάλο μέρος των ΜΜΕ δεν επιβαρύνεται οικονομικώς καθώς για την καταβολή του ελάχιστου ύψους της εισφοράς απαιτείται μία ελάχιστη κερδοφορία.

Πηγή: www.euro2day.gr