Συζήτηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης κ. Roberto Conde για τις επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ στο πλαίσιο δράσης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκ μέρους του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος καλωσόρισε τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αναφέρθηκε στη δράση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και μίλησε για τις επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδος με την Ουρουγουάη, καθώς και για τις ευκαιρίες συνεργασίας που παρουσιάζονται. Τέλος, αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Συμβουλίου μέσα στα οποία είναι και η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη Λατινική Αμερική το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Conde, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα του εξηγώντας το νέο φορολογικό νόμο και τις επενδυτικές απαλλαγές, παρουσίασε τους τομείς με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν την Ουρουγουάη καλό επενδυτικό προορισμό.

Τέλος, ο Πρέσβης τους Ουρουγουάης στην Αθήνα κ. Jose Luis Pombo αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών σε πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων.

Πηγή: www.capital.gr