Ο Όμιλος Ανδρομέδα, προχώρησε στην απόκτηση του 100% των μετοχών της ισπανικής εταιρίας Piscimar μέσα στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου για γεωγραφική εξάπλωση στη Μεσογειακή ακτογραμμή. Η συγκεκριμένη εξαγορά, η οποία αποτελεί την τρίτη κατά σειρά του Ομίλου Ανδρομέδα στην Ισπανική αγορά, ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση του τόσο στην Ισπανική αγορά όσο και στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια συνολικά.

Η εταιρία Piscimar, που εδρεύει στην Μπουριάνα της Ισπανίας, κατέχει το μεγαλύτερο Ιχθυογεννητικό σταθμό και Εκκολαπτήριο στη Ισπανία, καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις εκτροφής και προπάχυνσης τσιπούρας, λαβρακιού και άλλων παραγόμενων μεσογειακών ειδών. Οι σύγχρονες και τεχνολογικά άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της έχουν ετήσια δυναμικότητα 20εκ. Ιχθύδια των 10γρ.έκαστο. Η εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε ιδιόκτητη έκταση 28 στρεμμάτων, προσφέροντας τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σχολιάζοντας την τρίτη εξαγορά του ομίλου στην Ισπανία, δήλωσε: «Με την εξαγορά της Piscimar, ο Όμιλος Ανδρομέδα ολοκληρώνει την πρώτη φάση των επενδύσεών του στην Ισπανία, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό. Οι πρόσφατες εξαγορές κατατάσσουν τον Όμιλο ανάμεσα στις κυρίαρχες εταιρείες του κλάδου στην Ισπανική αγορά με ολοκληρωμένη παρουσία, από την παραγωγή γόνου έως την παραγωγή τυποποιημένων προϊόντων, σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις.»

Ο Όμιλος Ανδρομέδα έχει αποκτήσει σημαντική παρουσία στην Ισπανία, έχοντας εξαγοράσει δύο ακόμα εταιρίες τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2008 εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Grupo Acuimar Alimentacion (σήμερα Αndromeda Iberica), η οποία εδρεύει στην Μπουριάνα της Ισπανίας, και το 2009 εξαγόρασε μέσω της Andromeda Iberica το 100% της εταιρείας Niordseas, η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Ο Όμιλος Ανδρομέδα, μέλος του ομίλου Global Finance, είναι γνωστός για την ποιότητα των προϊόντων του και δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες: Ελλάδα, Ισπανία και Αλβανία με συνολικές πωλήσεις 59εκ.ευρώ για το 2009, σημαντικά αυξημένες κατά 62% συγκριτικά με το 2008.

Ο Όμιλος της Global Finance είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη με γραφεία στην Αθήνα, στο Βουκουρέστι, στη Σόφια και το Βελιγράδι. Από το έτος ιδρύσεως της το 1991 μέχρι σήμερα, η Global Finance έχει αντλήσει συνολικά κεφάλαια ύψους €850 εκατομμυρίων και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 75 επενδύσεις.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ