Στην τοποθέτηση των αλλαντικών με ελαιόλαδο στα ράφια των ισπανικών super market προχώρησε η ελληνική εταιρία παραγωγής αλλαντικών Creta Farm. Από τα μέσα Ιανουαρίου η εταιρία εισήγαγε 14 κωδικούς της σειράς αλλαντικών με ελαιόλαδο στην απαιτητική αγορά της Ισπανίας φέρνοντας για πρώτη φορά στους Ισπανούς καταναλωτές το μήνυμα της νόστιμης, υγιεινής κρητικής διατροφής.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μοναδικότητας των προϊόντων που λανσάρονται στην ισπανική αγορά, αποτελεί το Πατέ, στο οποίο έχει πραγματοποιηθεί η μέγιστη δυνατή υποκατάσταση ζωικού λίπους με ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω προϊόν, από το 30% του συνολικού λίπους που περιλαμβάνει, το 25% είναι ελαιόλαδο. Με τον τρόπο αυτό η αξία του προϊόντος αναβαθμίζεται, καθώς αποκτά όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, ενώ παράλληλα ενισχύεται η γεύση της πρωτεΐνης, προσδίδοντας στο τελικό προϊόν μια γεύση, πραγματική έκπληξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την καινοτομία των αλλαντικών με ελαιόλαδο, έχει ήδη υποδεχτεί με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η ισπανική καρδιολογική κοινότητα. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα που λανσάρει η κρητική αλλαντοβιομηχανία, Creta Farm, στην Ισπανία έλαβαν την πιστοποίηση του Ισπανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος και κυκλοφορούν με το σήμα του φορέα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καρδιολόγου Dr. Jose M Lobos Bejarano, μέλους της Ισπανικής Επιστημονικής Κοινότητας, ο οποίος αναφέρει: «Η συμβολή της μεσογειακής διατροφής και της κατανάλωσης του ελαιολάδου, στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας είναι αδιαμφισβήτητη. Το ίδιο σημαντική, ωστόσο, είναι και η συμβολή των εταιριών τροφίμων, όπως η Creta Farm, στη διαμόρφωση υγιών και ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών προς την ίδια κατεύθυνση."

Η Creta Farm, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο καθετοποιημένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην αμερικανική αγορά. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Πηγή: kathimerini.gr