Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ήταν 1,4735 και δολαρίου/γεν 88,35. "Με τα προβλήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην ευρωζώνη, που αποτελεί έναν από τους λόγους για την αδυναμία του ευρώ", είπε η You-Na Park, αναλύτρια της Commerzbank στη Φρανκφούρτη

Το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για την δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Ισπανίας, τις οποίες υπέδειξαν οι οίκοι αξιολόγησης σε εκθέσεις τους τις τελευταίες ημέρες.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ήταν 1,4735 και δολαρίου/γεν 88,35.

Η Standard & Poor's μείωσε τις προοπτικές της Ισπανίας σε "negative" την Τετάρτη, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Fitch, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το χρέος των δύο χώρων και τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες χώρες στην περιφέρεια της ευρωζώνης.

"Με τα προβλήματα στην Ελλάδα και την Ισπανία υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην ευρωζώνη, που αποτελεί έναν από τους λόγους για την αδυναμία του ευρώ", είπε η You-Na Park, αναλύτρια της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Πηγή: imerisia.gr