∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ισπανική γλώσσα στην Εκπαίδευση

Από το σχολικό έτος 2006-2007 λειτουργεί πιλοτικό πρόγραµµα εισαγωγής της Ισπανικής γλώσσας στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση (αριθ. 74672/Γ2 Υ.Α ΦΕΚ 1115 τ.Β΄/16-8-06) σε έξι γυµνάσια της χώρας µας, και το τελευταίο ακαδηµαϊκό έτος σε ακόµη πέντε.

Αναµφίβολα, η Ισπανική γλώσσα αξίζει και αυτή µια θέση στη δηµόσια εκπαίδευση, για πληθώρα λόγων‫׃‬

  • Είναι µια από τις πιο διαδεδοµένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσηµη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αµερικής) και την µιλούν πάνω από 400.000.000 άτοµα.
  • Είναι µια γλώσσα προσιτή στους Έλληνες λόγω της προφοράς της και διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και µουσική παράδοση, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους.
  • Η Ελλάδα έχει συνεχώς αυξανόµενες εµπορικές συναλλαγές µε ισπανόφωνες χώρες, ως εκ τούτου αποτελεί σηµαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας.
  • Παρατηρείται αυξανόµενο ενδιαφέρον για την ισπανική γλώσσα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα µας κατέχει παγκοσµίως την 1η θέση συµµετοχής στις εξετάσεις των ∆ιπλωµάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσοµάθειας από το Νοέµβριο 2008.

Kατά το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική εισάγεται ως γλώσσα επιλογής στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση. Σε περίπτωση που επιθυµείτε να διδαχθούν τα παιδιά σας στο Γυµνάσιο την Ισπανική Γλώσσα, σας παρακαλούµε στο έντυπο για την επιλογή της γλώσσας να συµπληρώνετε, αν δεν υπάρχει, ιδιοχείρως την επιλογή σας.

Τέλος, πιστεύουµε ακράδαντα ότι η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας αποτελεί δηµοκρατικό δικαίωµα κάθε µαθητή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση µπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί µας.

Με εκτίµηση,

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας (ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κα Κατσικάρη Χριστίνα, Πρόεδρος, Τηλ. 6972-208676

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισµού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ.): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κα Θεοδωροπούλου Θεοδώρα, Πρόεδρος, Τηλ. 6978-602520

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισµού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΙΣΠ.): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κα Φελεκίδου Ρεβέκκα , Πρόεδρος, Τηλ. 6977-284059

Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών (Σ.Ε.Κ.Ι.): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κα. Inés Martín Expósito, Πρόεδρος, Τηλ. 6974-673887